Un locuitor de pe strada ajunsă vedetă la TV, unde o femeie a zgâriat maşinile, explică: avem trafic de 5.000 de maşini

Un locuitor de pe strada ajunsă vedetă la TV, unde o femeie a zgâriat maşinile, explică: avem trafic de 5.000 de maşini
Un locatar de pe strada ajunsă vedetă în presa naţională după ce o femeie a fost surprinsă zgâriind cu cheia mai multe maşini parcate pe trotuar, face lumină: traficul e insuportabil şi îi cere primarului Emil Boc de mai bine de un an soluţii pentru degajarea traficului.

"Domnule primar Emil Boc", îi transmite edilului un locuitor, Nicolae Cheţan, "în luna mai se face un an de când am avut rugămintea să faceţi ceva referitor la strada Gorunului". "Vedeţi că am ajuns pe ştirile naţionale cu acestă zonă datorită acestei femei care a zgâriat toate maşinile pe această stradă, bineînţeles că nu a procedat corect, doar că asta e realitatea aici, suntem sufocaţi, nu mai putem respira în timp ce dumneavoastră răspundeţi la sesizările noastre că noi nu avem dreptate şi că accesul la locuinţe nu ne este blocat pietonal". Petiţionarul îi spune primarului că locuitorii au cerut locuri de parcare şi acces la locuinţe cu maşini. „Avem un trafic de circa 5000 de autoturisme care circulă prin zona respectivă; strada e înregistrată la dumneavoastră ca circulaţie de interes zonal, dar de fapt e o stradă de circa 7 metri lăţime printre blocuri care e folosită ca arteră de circulaţie care rivalizează cu bulevardul Bucureşti; aşa ajungem la disperare ca acea femeie, deşi nu a procedat corect".

În urmă cu un an acelaşi clujean sublinia: trotuarele sunt ocupate zilnic între orele 8 şi 20 de autoturismele angajaţilor din clădirea de birouri din zonă, construită pe spaţiul fostei mori de pe Canalul Morii. Între blocurile de pe o parte şi de pe cealaltă a străzii distanţa nu depăşeşte 17 metri. "Se circulă fără restricţii pe stradă", spunea acum un an Cheţan. "O maşină la 15 secunde pe timp de zi - aproximativ 3.000 de automobile ziua, plus cam 1.000 noaptea", explica el.
Răspunsul Primăriei a venit după câteva luni, în august, unde instituţia promitea că după reamenajare pe stradă vor fi luate în evidenţă noi locuri de parcare.

Vezi aici cum în urmă cu câteva zile o femeie a zgâriat mai multe maşini, una după cealaltă, parcate pe strada Gorunului

Comenteaza