Video Foto Un lot din Autostrada Transilvania a intrat în hibernare

Un lot din Autostrada Transilvania a intrat în hibernare
Un lot din Autostrada Transilvania a intrat în hibernare
Un lot din Autostrada Transilvania a intrat în hibernare
Un lot din Autostrada Transilvania a intrat în hibernare

Lucrările stagnează, utilajele stau în amorțire, iar muncitorii sunt ca inexistenți pe un lot al Autostrăzii Transilvania. Constructorul A3 pe lotul cuprins între Câmpia Turzii și Chețani pare să fi intrat în hibernare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul A3, între Chețani și Câmpia Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă".

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, după deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea. 

Filmare aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

„Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.

Solicităm de urgență Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii să mobilizeze antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului” afirmă cei de la Pro Infrastructură.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza