Un nou dezvoltator imobiliar, „executat” la Florești. Consilierii locali i-au respins ansamblul de 7 blocuri

Un nou dezvoltator imobiliar, „executat” la Florești. Consilierii locali i-au respins ansamblul de 7 blocuri

Proiectele imobiliare își fac din ce în ce mai greu loc pe ordinea de zi a Consiliului Local Florești, și chiar dacă ajung acolo, majoritatea sunt respinse.

De această dată a fost cazul unui ansamblu rezidențial cu 7 de blocuri de câte 4 etaje, care ar fi trebuit să fie situat pe strada Tineretului.

Așadar, în ședința ordinară de joi, 26 august, pe „masa” consilierilor locali s-a aflat proiectul de hotărâre privind analizarea documentației PUZ construire 7 imobile de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+4E+ER, împrejmuire, racorduri, branșamente la utilități situat pe strada Tineretului.

Potrivit referatului de aprobare, suprafața terenului este de 11 469 m², iar beneficiarii acestuia sunt Rusu Radu-Ionuț și Rusu Alexandra-Maria. În descrierea proiectului se specifica că vor fi asigurate spații verzi amenajate care să se înscrie în procentul de 25% din suprafața terenului. De asemenea, erau prevăzute echipări edilitare iluminat public, spații verzi, amenajări platforme gospodărești, locuri de parcare, etc.

Comisia juridică și cea de urbanism din cadrul primăriei Florești au dat aviz nefavorabil proiectului. Acesta a primit doar voturi „împotrivă” sau abțineri și nici măcar un vot „pentru”, din partea consilierilor locali.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a declarat, în urmă cu câteva luni, că nu își dorește stoparea dezvoltării comunei, dar dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că sunt reguli noi ce trebuie respectate, deoarece s-a schimbat paradigma în ceea ce privește urbanismul odată cu nou administrație.

„Dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat, suntem într-o altă paradigmă; nimeni nu le îngrădește drepturile. Eu nu vreau ca dezvoltatorii imobiliari să fie blocați, tocmai pentru că există anumite drepturi, dar și ei trebuie să înțeleagă că regulile s-au schimbat.

Nu ne dorim să autorizăm blocuri de dragul de a o face, ne dorim să autorizăm probabil un complex de blocuri, care să trateze niște reguli, care se vor regăsi și în PUG. Trebuie să trateze căile de acces, spațiile verzi, locuri de parcare, locurile de joacă, parcurile, etc.”, explica primarul Floreștiului.

Comenteaza