Video Un nou obiectiv turistic pe harta Clujului. Lucrările la Castelul Banffy din Răscruci au fost finalizate

Un nou obiectiv turistic pe harta Clujului. Lucrările la Castelul Banffy din Răscruci au fost finalizate

Reprezentanții CJ Cluj urmează să recepționeze lucrările la castelul Banffy din localitatea Răscruci.

În luna august a acestui an, forul deliberativ județean a actualizat costurile cu 15 milioane lei, valoarea totală a proiectului ajungând la 57,6 milioane de lei. Sursele de finanțare sunt fonduri europene și bugetul Consiliului Județean Cluj.

Proiectul prevede transformarea castelului într-un Centru Cultural reprezentativ pentru județul Cluj, astfel că, la etajul imobilului va fi amenajată o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. Totodată, la subsol va fi organizat un spațiu expozițional.

În ceea ce privește restaurarea parcului castelului, o componentă importantă o reprezentă amenajarea lacului din incintă. A fost construit un ponton din lemn, a fost refăcut porumbarul din mijlocul lacului și fântâna arteziană, a fost edificat un pod peste canal, respectiv alte două poduri pentru șanțul de evacuare a apei lacului, au fost amenajate accesele auto și pietonale, etc. Conform reprezentanților forului județean, au fost consolidate alte trei imobile ce vor avea destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Odată redat circuitului turistic, castelul va putea fi folosit pentru organizarea de evenimente, având o capacitate de până la 150 de persoane în interior.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza