Un nou parc fotovoltaic la Cluj! A primit VERDE de la urbaniștii județului

Un nou parc fotovoltaic la Cluj! A primit VERDE de la urbaniștii județului
| Foto: adevarul.ro

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joia trecută, un aviz favorabil construirii unui parc fotovoltaic în comuna Aghireșu.

Sub denumirea de „CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA R.E.D., SCHIMBARE PARȚIALĂ DE DESTINAȚIE DIN ZONĂ DE LOCUINȚE ÎN ZONĂ INDUSTRIALĂ, OPERAȚIUNI NOTARIALE–COMASARE TERENURI”, proiectul a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 24 iunie 2022.

Suprafața terenului studiat este de 62.352 metri pătrați. Beneficiarul este Battilani Massimo, care a fost președintele filialei Cluj a UNIMPRESA - Asociaţia întreprinderilor Italiene din România.

Potrivit documentației, terenul de amplasament se află în intravilanul comunei Aghiresu, sat Aghiresu, județul Cluj. Imobilul este de formă neregulată. Terenul este liber de construcții. 

„Economic, prin PUZ-ul propus se facilitează dezvoltarea economică a regiunii prin aducerea de activități compatibile cu zona studiată. Social nu se perturbă nici o activitate de locuire sau de alt fel. Zona are un potențial ridicat de dezvoltare datorită amplasării geografice - teren plat, cu posibilitate de orientare spre sud a panourilor fotovoltaice, fără obstacole care să producă umbrire”, se mai arată în documentație.

Proiectul a primit aviz favorabil din partea membrilor CTATU Cluj.

Cu aproximativ două săptămâni în urmă, un alt proiect asemănător a primit undă verde de la urbaniștii județului Cluj. Este vorba de o centrală fotovoltaică, în comuna Mica.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...