Foto Un nou proiect de case a fost APROBAT lângă Cluj-Napoca! Arhitect: „Se alterează peisajul satului”

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz favorabil construirii unui mic ansamblu de locuințe individuale în satul Feleacu, comuna cu același nume.

Proiectul aflat în etapa studiului de oportunitate pentru „elaborarea PUZ pentru parcelare și construire locuințe individuale, amenajare accese circulații, branșamente, operațiuni notariale”, a fost dezbătut în ședința de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Suprafața totală a terenului pe care urmează să fie edificat proiectul este de aproape 12.000 de metri pătrați. Beneficiarii investiției sunt mai multe persoane fizice, în frunte cu Andreea Filimon.

În prezent, terenul este liber de construcții și are funcțiunea de arabil/fâneață. Conform documentației, parcelarea propusă a amplasamentului s-a raportat la relief și la modul de ocupare a parcelelor în mediul rural. Modul de ocupare este de tip „I” cu zona de garaj si anexa dispuse pe parcelă în prelungirea casei. Vor fi 11 parcele dedicate locuirii individuale, adică 11 case.

Prin acest proiect „se urmărește crearea unui ansamblu rezidențial coerent în care se va pune accent pe creșterea calității vieții locuitorilor”, scrie în memoriul tehnic justificativ.

Proiectul a primit undă VERDE, dar a stârnit discuții în contradictoriu

Arhitecta Alice Oprica, membră a comsiei de urbanism a județului Cluj, a spus că i se pare că proiectul alterează peisajul satului și ar trebui regândit. Proiectantul Vlad Negru, de asemenea membru al CTATU, dar care la acest punct n-a avut drept de vot, a replicat că cele 11 locuințe au un aspect tipic pentru zona rurală și se încadrează în arhitectura specifică locului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a solicitat ca să se schimbe o parcelă de locuință cu o zonă de spațiu verde, iar drumul să fie mai lat, cu trotuare pe ambele sensuri. „Propun un aviz favorabil urmând să faceți modificările discutate”, a concluzionat Tișe.

Comenteaza