Video Un nou termen pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Tișe: „Cel mai important pas a fost făcut”

Un nou termen pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Tișe: „Cel mai important pas a fost făcut”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Unitatea sanitară cu șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

În urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Cluj”.

Astfel, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a oferit, la ZIUA LIVE, ultimele detalii despre stadiul proiectului Spitalului Regional din Cluj și a estimat durata acestuia la 7 ani.

Luna aceasta s-a semnat contractul de finanțare. Este un pas esențial, cel mai important. După mulți ani, e asigurată finanțarea de care vorbeam până acum că nu există. Semnarea acestui contract pe 305 mil. euro dă posibilitatea guvernului de a da drumul la licitație și de a începe lucrările, pentru că va avea finanțare asigurată.

Este o investiție mare, iar estimarea proiectului este pe 7 ani. Implementarea este asigurată de Ministerul Sănătății, dar noi vom asigura tot sprijinul. Cel mai important pas a fost făcut, de aici depinde de capacitatea noastră de a ne organiza, de a găsi un constructor și de a pune în teren construcția”, ne-a declarat liderul forului administrativ județean.

Reamintim că, în noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat terenul de la intrarea în Florești către Ministerul Sănătății, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Totodată, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

Comenteaza