Un ochi râde, altul plânge. Emil Boc: Ne bucurăm că va fi TIFF

Un ochi râde, altul plânge. Emil Boc: Ne bucurăm că va fi TIFF
| Foto: TIFF

Primarul Emil Boc spune că anularea unora din cele mai importante festivaluri care au crescut renumele Clujului este o mare pierdere pentru oraș, Totuși sunt și vești bune, adaugă edilul.

”Referitor la marile festivaluri, cum zice românul, un ochi râde, altul plânge. Un ochi râde pentru că totuși vom avem TIFF-ul, un evemniment de marcă, ce se organizează e adevărat cu participare mai redusă și cu măsuri de protecție, în perioada în care de obicei în ultimii ani ne obișnuisem să avem Untold. E partea plină a paharului. Dar e adevărat că ne lipsesc festivalierii de la Untold, Jazz in the park, Electric Castle, acești tineri aduceau o vibrație specială orașului.

Pe lângă aceasta ca aspect economic, între 30 și 50 de milioane de euro aduceau aceste festivaluri în economia locală și normal că ne vor lipsi și acei bani, inclusiv banii din impozitul pe spectacole care veneau direct la bugetul local. Vom fi afectați considerabil, la încasări sunt în cădere liberă, dar vedem care este situația în fiecare zi, de ce bani dispunem și ne adaptăm.

Prioritatea absolută sunt investițiile, pentru că ne permit să menținem locurile de muncă. Și de asemnea încurajez pe toată lumeas să folosească produse din economia locală să ne susținem producătorii. Vom încerca să dăm drumul cât mai repede, în acest sens și la pieșele volante, ca producătorii noștri să își polată vinde produsele. La fel am făcut și cu cei care dețin terase în zona centrală, ac olo unde locul, spațiul permite, temporar le dăm voie să se extindă, să mai pună o masă-două, pentru că ei au fost foarte afectați de această pandemie. Și de ce să nu spunem, terasele sunt o atracție pentru centrul Clujului”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

Festivalul de Film Transilvania a anunțat ieri că va organiza a 19 ediție între 31 iulie -9 august, în condiții deosebite adaptate la noile cerințe impuse de autorități pentru evenimentele publice.

De asemenea, primul concert public în aer liber de după pandemie la Cluj, va avea loc în acest weekend în Piața Unirii. ”Este un concert care va fi organizat cu respectarea tuturor măsurile cerute de autorități, maxim 500 de participanți, ei au cerut autorizație și au obținut-o”, a adăugat Emil Boc.

Este vorba despre evenimentul ”FORM your Days with Vita de Vie Acustic” care va începe la ora 19.00 în Piața Unirii. Spectatorii vor fi așezați pe scaune pe durata evenimentului, iar accesul se poate face doar pe bază de invitație.

Comenteaza