Undă verde pentru centrul turistic şi de agrement din Făget: sală de nunţi şi capelă, piscine şi spa

Undă verde pentru centrul turistic şi de agrement din Făget: sală de nunţi şi capelă, piscine şi spa
Renaște Campingul Făget. Va avea două piscine și centru spa. Cine l-a cumpărat
Renaște Campingul Făget. Va avea două piscine și centru spa. Cine l-a cumpărat
Renaște Campingul Făget. Va avea două piscine și centru spa. Cine l-a cumpărat
Renaște Campingul Făget. Va avea două piscine și centru spa. Cine l-a cumpărat

Primăria Cluj-Napoca a eliberat, în 7 mai 2020, autorizaţia de construire pentru centrul turistic şi de agrement din Făget, ce urmează să fie ridicat pe amplasamentul fostului camping comunist al Clujului.

Investitor este fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, prin dezvoltatorul Crisrock. Deși Unita Turism Holding (UTH) dorea 2,7 milioane euro, tranzacția s-a făcut la un preț în jurul a 2 milioane, conform informațiilor ZIUA de CLUJ.  Proiectul este semant de SC ARHIMAR SERV SRL. ZIUA de CLUJ a scris recent despre demolările fostului camping comunist al Clujului, cu data limită de execuţie 20 mai 2020. 

“Acolo va fi un complex modern, cu piscină acoperită, centru spa, facilități sportive. Estimăm că acesta va putea să fie funcțional din 2021, în varianta optimistă”, spunea, în februarie, arhitectul Matei Fârte, de la biroul de proiectare Arhimar Serv.

Termenul de valabilitate al autorizaţiei de construire pentru noul centru turistic şi de agrement este de 12 luni  de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate. Durata de execuţie a lucrărilor este de 60 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

Două piscine și centru spa

Centrul turistic şi de agrement, ce se va întinde pe o suprafaţă de 33.151 mp, va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii şi parcare cu 142 de locuri. 

Camping Făget

- Amplasare: zona de agrement a municipiului, la 6 km de centru
- Specificul zonei: rezidențială în plină dezvoltare
- Acces: din șoseaua Cluj-Napoca - Turda
- Anul construcției: 10 căsuțe - 1999, 10 căsuțe - 2000, 20 căsuțe - 2007
- Suprafață teren: 34.000 mp
- Locuri de cazare: 40 camere, cu 2 paturi
- Suprafața unei camere: 7,4 mp
- Utilități: apă, canalizare, energie electrică, gaz metan, rețea telefonică
- Structura clădirii: suprastructură de lemn
- Finisaje: lambriuri băițuite și tâmplărie lemn
- Restaurant: 64 locuri

A deschis patru companii imobiliare în Cluj 

Societatea Crisrock Oiejdea (județul Alba) a fost înființată în 2016, are ca obiect principal de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, nu figura cu niciun angajat și a înregistrat o pierdere netă de 494.253 de lei în 2017.

Aceasta era deținută de firmele Crisware Holdings (50%) și Croniar Holdings (50%), ambele cu sediu în Alba Iulia, conform portalului financiar Termene.ro. Crisware are același obiect de activitate, fiind controlată integral de Petru Raul Ciurtin, ca asociat unic.

Croniar este profilată pe consultanță pentru afaceri și management, iar asociat unic este Lorena Beatrice Ciurtin. La rândul său, Crisware deține 66,8% din Prefera Foods Oiejdea, câte 50% din patru firme sub brandul Hexagon, toate cu sediul în Cluj-Napoca, 50% din Domeniile Boieru Ciumbrud și 33% din Samsara Home Cluj-Napoca.

30 de milioane de euro din vânzarea Albalact

Grupul Hexagon a ridicat în cartierul clujean Gheorgheni complexul Vivido Business Center, care găzduiește acum sediul Porsche Engineering România, furnizor global de servicii de inginerie. Porsche a închiriat patru etaje în clădirea de birouri.

Proiectul Vivido este dezvoltat de oamenii de afaceri Florin Mariş şi Raul Ciurtin, iar tranzacția cu Porsche a fost încheiată de brokerul imobiliar Coldwell Banker Transilvania. Un alt imobil din complex conține 200 de apartamente. Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis.

El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro, însă înainte de criza financiară a primit și oferte de cumpărare pentru 70-80 de milioane, însă refuzate. O parte din banii primiți i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

Comenteaza