Undă verde pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie

Undă verde pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie
| Foto: Planwerk

Primăria a atribuit licitația de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 societății Diferit Cluj.

Contractul de 8,7 milioane de euro cuprinde proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pe această arteră importantă a Clujului. Se propune realizarea de benzi dedicate transportului public în comun-etapa 1, lucrări de infrastructură, amenajare spațiu public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban.

Licitația organizată în urmă cu un an de primărie și a fost câștigată de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj, dar Diferit a atacat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care i-a dat câștig de cauză.

ARL a apelat la instanță, dar în decembrie 2019 Curtea de Apel Cluj a decis că Diferit este câștigătoarea de drept a licitației. Acum primăria a atribuit licitația acestei firme pentru suma de 41,7 milioane de lei. Durata contractului este de 15 luni.

Dispare o bandă pentru maşini

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se va efectua pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand, după o soluție gândită de arhitecții de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii.

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața Bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Totodată, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

loading...
Comenteaza