Undă VERDE pentru noua școală din Florești! Va avea 36 de săli de clasă, laboratoare, bibliotecă

Undă VERDE pentru noua școală din Florești! Va avea 36 de săli de clasă, laboratoare, bibliotecă
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane de cadre didactice și personal auxiliar, iar investiția este de aproximativ 10 milioane de euro.

Consiliul Local Florești a aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „ȘCOALĂ GENERALĂ CU CLASELE 0-8 - ÎN COMUNA FLOREŞTI, JUDEŢUL CLUJ”.

Potrivit documentației, obiectivul specific al acestui proiect de investiție constă în construirea unei Școli Gimnaziale cu
clasele 0-8 în localitatea Florești, P+3E. Valoarea investiției este de 50,09 milioane lei, cu TVA.

Obiectivele principale ale investiției sunt:

- îmbunătățirea și asigurarea calităților ridicate ale serviciilor de învățământ preuniversitar pentru comunitate.
- îmbunătățirea calității vieții prin oferirea de servicii social-culturale versatile, prin propunerea unor spații care pot funcționa în afara programului școlar, sală multifuncțională, bibliotecă.

Schema funcțională a școlii cuprinde 36 de săli de clasa, 4 laboratoare, spații administrative, spații pentru recreație, biblioteca, sală multifunțională, etc.

Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții, așa că îmi doresc ca Floreștiul să aibă școli și licee la standarde înalte, în care toți copiii și adolescenții noștri să se educe și să învețe pentru un viitor mai bun. Comuna noastră s-a bucurat, pe parcursul ultimilor ani, de o creștere demografică semnificativă, astfel că, în prezent, locuiesc în Florești aproximativ 10.000 de copii și adolescenți.

Știu că avem un deficit în a acoperi acest număr în școlile din Florești. Vă anunț că lucrăm la un nou proiect, construirea unei noi unități moderne de învățământ pentru clasele 0-VIII, care să dispună de spații generoase și care va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor școlare oferite pentru copii și adolescenții noștri. Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, iar în prezent identificăm surse de finanțare altele decât cele din bugetul local.

În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar. Iar pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o școală altfel, o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului”, spunea primarul Bogdan Pivariu, în momentul în care a fost finalizat studiul de fezabilitate al acestui proiect.

Comenteaza