Undă verde pentru stabilizarea versantului din Tetarom I. Când va fi gata lucrarea

Undă verde pentru stabilizarea versantului din Tetarom I. Când va fi gata lucrarea
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat că a obţinut avizul pentru lucrările în regim de urgenţă la stabilizarea versantului afectat de alunecări de teren din parcul industrial Tetarom I.

CJ a obținut, marţi, din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor - Garda Forestieră Cluj, avizul pentru realizarea lucrărilor de intervenție în regim de urgență în vederea stabilizării versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I, informează forul judeţean.

"Avem speranța că în maximum o lună constructorul va finaliza această primă etapă, urmând ca după aceea CJ să implementeze cea de-a doua fază a lucrărilor de stabilizare a dealului, după primirea expertizei realizate în acest sens de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca", a spus președintele CJ, Alin Tișe.

Zona Tetarom I se confruntă însă cu alunecări de teren, iar această intervenţie de urgenţă face parte din prima etapă de stabilizare a versantului.

„În momentul de faţă în urma unei expertize făcute se lucrează la diminuarea efectelor alunecărilor de teren, în sensul că Hidroconstrucţia deja eliberează terenul din deal pentru ca să nu mai fie presiune aşa de mare pe parcul industrial, dealul venind înspre cele trei construcţii. 

A doua fază pe care am decis-o şi unde sunt necesare resurse financiare este cea în care Universitatea Tehnică va executa o expertiză tehnică pentru a da soluţia de stabilizare definitivă a versantului.

În anul acesta nu există bani în buget pentru această lucrare, în schimb există resursele pentru prima etapă, aceea de excavare şi de drenare a apelor pluviale. După ce vom avea expertiza, CJ va aloca bani poate chiar din acest an, printr-o rectificare bugetară, dacă se impun lucrări de urgenţă, şi la această etapă a doua", a declarat Tişe.

"Cele trei imobile care fac parte din proiectul de extindere pe fonduri europene a Tetarom I, hala de depozitare, sediul de birouri, incubatorul de afaceri şi sediul administrativ sunt gata. Mai e de amenajat o cale de acces spre cele trei obiective.

CJ va preda aceste trei clădiri către Tetarom pentru a putea fi populate cu societăţi comerciale. Practic până în luna august proiectul pe planul integrat de dezvoltare urbană va fi gata", a explicat şeful administraţiei judeţene.

Comenteaza