Foto Undă VERDE pentru un nou parc industrial în Cluj! Investitorii sunt oameni de afaceri cu greutate

Urbaniștii județului Cluj au oferit aviz favorabil construirii unui parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare în localitatea Vâlcele, comuna Feleacu.

Proiectul a fost dezbătut și votat, joi dimineața, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Suprafața totală a terenului pe care urmează să fie edificate construcțiile este de 26.357 mp.

Beneficiarul investiției este Reggia Capital & Real Estate. Conform site-urilor de specialitate, societatea a avut, în anul 2022, o cifră de afaceri de 22.565.831 de lei. Societatea REGGIA CAPITAL & REAL ESTATE S.R.L. este fosta DIRECT ONE NEW MEDIA S.R.L., parte a grupului de firme controlate de antreprenorii Teofil Mureşan si Simion Mureşan, patronii companiei clujene Electrogrup.

Amplasamentul se află în apropierea viaductului de la Vâlcele și este accesibil din partea de nord-est, din drumul european E60/DN1. Investiția va dispune de cel puțin 30 de locuri de parcare pentru autoturisme și altele pentru TIR-uri.

Potrivit documentației, tema proiectului presupune elaborarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) cu scopul construirii unui parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare, amenajare parcuri, având regimul de înălțime de maximum
S+P+3E.

Realizarea investiției propuse reprezintă o contribuție deosebită pentru o dezvoltare majoră, atât din punct de vedere social, cât și economic. Propunerea, asemeni dezvoltărilor învecinate, duce la o modernizare industrială a zonei, la oportunități noi atât pentru comunitatea locală cât și extinsă”, se mai arată în documentație.

Investiția a primit aviz favorabil de la membri comisiei de urbanism a județului, liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, făcând doar două scurte observații referitoare la drumul de acces și la o parcela vecină.

Comenteaza