Unde au fost mutate parcările de pe Calea Floreşti

Unde au fost mutate parcările de pe Calea Floreşti

Începând cu 7 noiembrie, Primăria Cluj-Napoca a implementat o nouă bandă dedicată transportului în comun pe Calea Florești, prin desfiinţarea a 33 de locuri de parcare.

Din acestea, 16 locuri au fost retrasate paralel cu bordura, 10 au fost mutate pe strada Taberei, însă pentru restul de șapte locuri municipalitatea încă nu a găsit soluţii. "Din cele 33 de parcări care au fost cu abonament pe Calea Floreşti, 16 au rămas pe poziţii, dar s-au modificat, de la parcări oblice la parcări paralele cu bordura, iar 17 parcări au trebuit relocate.

Dintre acestea, 10 au fost mutate pe Taberei, iar celelalte şapte vor fi relocate până la sfârşitul acestei luni. Căutăm soluţii pentru a putea să le dăm celor care au avut abonament locuri de parcare. Avem două propuneri în acest sens şi urmează ca până la sfârşitul lunii să finalizăm şi acest proces", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

Banda dedicată transportului în comun pe Calea Florești, între breteaua de coborâre de pe str. Bucium și str. Taberei, pe o lungime de 760 ml, a fost implementată astfel:

– la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, o bandă este destinată pentru BUS, iar pentru traficul general sunt asigurate două benzi carosabile

– ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești se realizează pe două benzi carosabile

– staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii (VEZI MAI MULTE DETALII, AICI!)

Comenteaza