Unde merg banii alocaţi culturii clujene

Unde merg banii alocaţi culturii clujene
Pimăria şi Consiliul Local va împărţi pentru organizaţii nonguvernamentale (ONG) şi evenimente culturale 1.938.000 de lei.

Cea mai mare sumă, de 450.000 de lei, este direcţionată, ca în fiecare an, către Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Festivalul Internaţional de Film Comedy primeşte 150.000 de lei.

Toate ONG-urile, asociaţiile şi fundaţiile care desfăşoară activităţi non-profit şi care organizează evenimente sociale, culturale sau doar acţiuni de tineret pot obţine finanţări importante de la Consiliul Local. Anul acesta, administraţia locală va împărţi aproape 2 milioane de lei pentru astfel de activităţi şi evenimente, cu condiţia ca organizatorii să fi depus solicitări pentru finanţare. Nici anul acesta nu va exista o excepţie, astfel că cea mai mare sumă este direcţionată spre TIFF (Asociaţia pentru promovarea Filmului Românesc). Este vorba despre suma de 450.000 de lei. Festivalul Internaţional Comedy Cluj va obţine 150.000 de lei (prin Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană).

Sume importante merg şi spre alte activităţi culturale. Asociaţia Clujul Comoară - Kincses Kolozsvar Egyesulet va obţine pentru Zilele Culturale Maghiare 40.000 de lei. Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie va primi 35.000 de lei pentru evenimentul "Zâmbet de copil". Federaţia Consorţiul Organizaţiilor Studenţeşti Cluj va obţine 70.000 de lei pentru evenimentul "Luna studentului clujean". Asociaţia studenţilor din România va primi 50.000 de lei, pentru Transilvania Music Event. Pentru Toamna Muzicală Clujeană Filarmonica de Stat Transilvania va primi 50.000 de lei, în timp ce Uniunea Scriitorilor din România va obţine 40.000 de lei pentru evenimentul "Scriitori în cetate".

 

 

Etichete
Comenteaza