Unde se va construi prima școală publică din Bună Ziua

Unde se va construi prima școală publică din Bună Ziua

Studiul de Fezabilitate și PUZ-ul pentru prima școală din Bună Ziua au fost prezentate în comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. Clădirea va fi ridicată pe un teren de peste 4 hectare, în zona străzii Augustin Buzura, pentru a se putea face legătura cu viitorul parc din cartier. 

Documentația a fost întocmită de firma Arhi Box. Suprafața utilă a construcției va fi de aproximativ 6.000 mp - regim de înălțime S + P + 4 + R (M), de unde rezultă un minimum de 30 de locuri de parcare auto și 60 de locuri de parcare pentru biciclete. Accesul auto, velo și pietonal ar urma să se facă din strada Bună Ziua. 

În cadrul consultării, specialiștii au atras atenția proiectanților că un autobuz școlar ar avea dificulăți de acces pe parcela indentificată. De asemenea, s-a propus amenajarea accesul din strada Bună Ziua cu o girație și un acces suplimentar spre strada Mihai Românul și viitorul parc al municipalității. 

Conform documentației, se dorește amenajarea de spații verzi și plantarea de arbuști răspândiți pe zona reglementată. Amplasarea parcelei pentru școală în modul prezentat, asigură legătura directă cu viitorul parc Bună Ziua, care se va dezvolta la sud. 

În acest stadiu, proiectul prevede construirea unei școli gimnaziale cu 27 de clase, dotată cu sală de mese, sală de sport, vestiare, cabinete medicale, bibliotecă, amfiteatru și spații de recreere. 

Proiectul a fost propus de consilierii locali USR ca amendament la bugetul local pentru anul 2021.

 

Comenteaza