Unde vă răcoriţi în timpul caniculei. Patru puncte de distribuţie a apei pentru trecători

Unde vă răcoriţi în timpul caniculei. Patru puncte de distribuţie a apei pentru trecători
În această perioadă, în care se anunţă temperaturi ridicate, Primăria municipiului Cluj-Napoca pune la dispoziţia clujenilor mai multe puncte de distribuţie a apei plate.

Astfel, începând de marţi, ora 11:00, cetăţenii se vor putea răcori în corturi deschise, amplasate pe trotuar, în zone extrem de circulate. De asemenea, în patru puncte din oraş trecătorii se vor putea adăposti pentru câteva minute de arşiţa soarelui pentru a servi apă rece. 

Acestea sunt situate în Piaţa Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenţilor, în staţia de transport călători de pe Calea Turzii, vis-a-vis de Teatrul Naţional (pe sensul de mers înspre cartierul Zorilor), în apropierea statuii lui Mihai Viteazul din piaţa cu acelaşi nume şi în Piaţa Mărăşti, în staţia spre Mănăştur.

În acelaşi timp, pentru a trece mai uşor peste aceste zile caniculare, reprezentanţii municipalităţii le recomandă clujenilor să evite ieşirile în perioadele cu temperaturi ridicate, să consume zilnic 2 litri de lichide, apă plată sau ceai, şi să evite băuturile alcoolice şi pe cele carbogazoase. 

De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să supravegheze copiii, evitând locurile de joacă expuse direct radiaţiilor solare, iar aparţinătorii să viziteze cel puţin o dată pe zi persoanele vârstnice bolnave şi pe cele cu dizabilităţi care locuiesc singure.

Pentru prevenirea apariţiei focarelor de incendii este necesară verificarea şi deschiderea luminatoarelor în podurile locuinţelor şi se interzice arderea necontrolată a resturilor vegetale şi miriştilor.

Comenteaza