USR cere acces mai facil pentru studenți la transportul în comun din Cluj

USR cere acces mai facil pentru studenți la transportul în comun din Cluj
Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) propun un sistem prin care să fie redusă birocraţia pentru studenţii care beneficiază de reduceri pentru transportul în comun în municipiul Cluj-Napoca, sistem prin care ar fi crescută şi eficienţa Companiei de Transport Public Cluj.

"Consiliul Local Cluj-Napoca a votat dedicarea a 7.560.000 de lei pentru 2018 pentru a acoperi jumătate din costurile unui abonament de transport în comun pentru 280.000 de studenţi. Decizia a fost luată fără a lua în calcul un studiu al eficienţei măsurii din anii trecuţi şi va obliga studenţii care doresc să beneficieze de această reducere să se înscrie într-una dintre asociaţiile incluse în actualul regulament. În şedinţa Consiliului Local am propus acordarea reducerii pentru toţi studenţii şi eliminarea condiţionării înscrierii într-o organizaţie, totodată automatizând procesul de confirmare a beneficiarilor. Amintim că în Cluj-Napoca a fost implementat un sistem de ticketing în cadrul Companiei de Transport Public Cluj care a costat peste 7.000.000 de euro şi care permite urmărirea electronică a locului şi timpului fiecărei compostări, precum şi modul în care este folosit cardul pe care sunt stocate titlurile de călătorie. Acesta poate sta la baza unui mecanism automat de verificare a beneficiarilor prin legarea cu bazele de date ale universităţilor, astfel încât reducerea să fie acordată în condiţii de maximă securitate tuturor studenţilor. Mecanismul poate fi implementat cu eforturi minime, presupunând o simplă conexiune între două baze de baze", se arată într-un comunicat de presă al USR Cluj.

Conform sursei citate, sistemul de ticketing poate să aducă servicii mai bune pentru cetăţeni, prin folosirea datelor pe care le colectează despre modul în care sunt folosite titlurile de călătorie.

"Nu e suficient să implementăm sisteme pentru a ne numi un oraş 'smart', ci trebuie să le şi folosim pentru a lua decizii mai bune în beneficiul tuturor. (...). Automatizarea proceselor din administraţie va genera economii importante în bugetul local şi va lăsa mai mult timp beneficiarilor serviciilor publice", se mai precizează în comunicatul USR Cluj.

 

Comenteaza