Video Foto Utlimele finisaje la Autostrada A10 Sebeș-Turda, înainte de tăierea panglicii şi deschiderea circulației de luna viitoare

Ultimele segmente din Autostrada A10 Sebeș-Turda urmează să fie deschise circulației în luna decembrie 2021, a anunţat CNAIR. Autostrada Sebeş – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km. 

CNAIR susţine că va da circulaţiei luna viitoare ultimele segmente din A10 Sebeş-Turda. Cel mai probabil circulația nu va putea fi deschisă exact  în 1 decembriedeoarece încă se lucrează la finalizarea elementelor pentru siguranța traficului.

Deschiderea circulației va fi afectată şi de unele restricții și limitări de viteză pe aproximativ 1 kilometru, în zona Oiejdea, unde consolidarea versantului nu va fi finalizată mai devreme de primăvara anului viitor. Tot atunci vor fi terminate spațiile de servicii și CMID-ul.

Segmentul din lotul 1, de 1.5 kilometri, de la Alba Iulia Nord și tot lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, cele două porțiuni de autostradă care urmează să fie deschise circulației în luna decembrie 2021, au fost filmate cu drona de cei de la redacţia ziarulunirea.ro

Grecii de la Aktor nu par în filmarea cu drona extrem de mobilizați. Momentan execută ultimele finisaje la parapeții de protecție, panourile antifonice, antiorbire și la rosturi (la km 26, în zona podului peste calea ferată de la Teiuș).

Şoferii care au comentat postarea de la ziarulunirea.ro pe YouTube sunt de părere că autostrada a avut parte de o slabă mobilizare a constructorului grec. "Uitaţi-vă şi acum, în condiţiile în care tot Ardealul aşteaptă darea în trafic a autostrăzii după 7 ani, în conditii ideale de vreme, cu 6 zile înainte de 1 Decembrie, într-o zi lucrătoare, pe şantier nu ştiu dacă sunt 20 de utilaje şi 30 de oameni, dintre care o parte fac lucrări care pot fi făcute şi dacă se circulă! Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă se strică vremea zilele următoare, e posibil să nu termine anul acesta".

Comenteaza