Vandalism în noul Skatepark Rozelor

Vandalism în noul Skatepark Rozelor

Au trecut doar cîteva luni de la inaugurarea noului Skatepark Rozelor, și au început să se înmulțească semnele avansate de degradare, în mare parte provocate de mîna omului.

''Am scris altă dată despre cutiile de depozitare cu ușile îndoite și rupte, despre coșurile de gunoi distruse. Acum să ne uităm și la stîlpișorii de iluminat, din care mai mult de jumătate au fost sistematic distruși pe partea electrică. În prima imagine, jos la baza stîlpului „chel” puteți vedea ceea ce pare a fi praf de cărămidă. A dat cu cărămida (adusă de acasă?) în el pînă i-a rupt partea electrică cu totul. Urmează încă două imagini cu stîlpișori distruși, iar în ultima este unul care a scăpat ușor, doar cu urme de noroi de pe bocanci, probabil s-o fi plictisit să dea în el. O să-i iasă data viitoare. Nu știu cine face proiectele astea, însă plasticul și tabla nu-s materiale care să fie lăsate la nivelul la care au acces oamenii. Ar trebui să fie totul făcut din fontă, oțel gros, fier forjat, doar așa putem avea ceva care să țină mai mult. Altfel doar îi invităm pe necivilizați să-și bată joc de resursele publice și tot plătim reparații care nu rezistă mai mult de-o săptămînă'', semnalează un clujean. 

Lucrările pentru extinderea parcului, respectiv creșterea suprafeței zonei de agrement de la 1050 de mp la 2157 mp, au fost realizate înainte în 2021.

În urma finalizării lucrărilor, a fost realizată recepția proiectului, iar noua zonă de agrement cuprinde:
- spații verzi pe o suprafață de 730 mp
- 30 arbori noi plantați
- sistem modern de iluminat ambiental și general cu LED
- ansamblu interactiv din cuburi
- bănci și mese
- cișmele

Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2018.

Valoarea totală a contractului este de 3.158.355,20 lei cu TVA.

Comenteaza