Vara aduce reorganizarea auto în Gheorgheni / Apar 500 de parcări noi, dar se renunță la banda de bus spre Iulius Mall

Vara aduce reorganizarea auto în Gheorgheni / Apar 500 de parcări noi, dar se renunță la banda de bus spre Iulius Mall
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Reorganizarea circulației auto în cartierul Gheorgheni ar urma să fie efectuată în această vară. Deși promisă pentru toamnă, banda dedicată pentru mijlocele de transport în comun spre Iulius Mall mai așteaptă. 

După ce la începutul lunii aprilie 2019, Primăria Cluj-Napoca a introdus banda dedicată mijloacelor de transport în comun pe segmentul Septimiu Albini - Cipariu, de pe Bulevardul Titulescu, din 15 iunie banda a fost extinsă între Septimiu Albini și Interservisan. 

"Astfel, lungimea totală a benzii dedicate transportului în comun pe traseul str. Memorandumului - Interservisan este de 2.900 m, din care 1.300 m între Interservisan și Cipariu, iar între Septimiu Albini și Cipariu 620 m", transmite municipalitatea. 

"A doua etapă de reorganizare a circulației în cartierul Gheorgheni vizează introducerea benzilor dedicate pe Bulevardul Nicolae Titulescu, sensul spre Iulius Mall, și va fi implementată în această toamnă". Deși informația a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Dan Tarcea, viceprimarul s-a contrazis, marți dimineața, în cadrul unei emisiuni radio la un post local. 

"Am reușit să extindem banda dedicată mijloacelor de transport în comun din cartierul Gheorgheni până la Interservisan. Pe celălalt sens vor fi două benzi de circulație și nu va fi bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun pentru că sunt doar două linii și în acest moment nu se justifică.

În Gheorgheni va urma și remodelarea circulației din cartier, un proiect pe care l-am început anul trecut. este vorba despre câteva sensuri unice, cu piste de biciclete, cu parcări noi, peste 500. Acest lucru se va întâmpla după data de 15 iulie, mai avem câteva elemente de rezolvat până atunci și vom putea face și marcajele necesare", a declarat Tarcea. 

VEZI ȘI Bicicliștii, nemulțumiți de banda de bus din Gheorgheni: "Nu este acceptabilă, ci incomodă și periculoasă"

Sensuri unice în Gheorgheni și Andrei Mureșanu

Încă de anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a decis și reconfigurarea circulației auto pe mai multe străzi secundare din cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Așadar, se doreşte instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de Bd. N. Titulescu, str. Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C. Brâncuși - Bd. N. Titulescu şi Calea Turzii - str. Milton Lehrer, P-ța Cipariu, str. C. Brâncuși, str. Fagului - str. Trifoiului - str. C. Nottara - str. Miksath Kalman - str. Eftimie Murgu - Calea Turzii. Aceste propuneri au fost supuse dezbaterilor publice cu cetăţenii.

Parking-uri modulare 

Șapte parking-uri pe structură metalică ar urma să fie construite în Gheorgheni, primul fiind prevăzut pe str. L. Rebreanu. De asemenea, vor dispărea 510 garaje de cartier, iar parcările la bordură de pe Titulescu urmează să fie mutate în spatele blocurile, pe străzile secundare unde vor fi instituite sensuri unice. 

VEZI ȘI Clujul are deja un parking modular. Premiera primăriei, "suflată" de un privat

Comenteaza