Varza a la Cluj de jumătate de tonă, cu 2000 de porţii gratis duminică, transformată în strângere de fonduri

Varza a la Cluj de jumătate de tonă, cu 2000 de porţii gratis duminică, transformată în strângere de fonduri
Primarul din Cluj-Napoca primeşte sugestia de a transforma pomana electorală de duminică, atunci când cantina din subordinea Primăriei face o varză a la Cluj de jumătate de tonă, într-o strângere de fonduri.

Sugestia vine de la vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea.

"Ştim ce se întâmplă de obicei", spune el. "Îmbrânceli şi înghesuială pentru fiecare porţie, iar primarul va învârti teatral o lingură într-un vas uriaş, în faţa camerelor de luat vederi, zâmbind satisfăcut că a bifat o altă acţiune electorală. Varză și circ pentru clujeni".

Bîldea îl invită pe Boc să transforme "pomana electorală", aşa cum o numeşte el, într-o strângere de fonduri. "Mai exact, pentru fiecare din cele aproximativ două mii de porţii împărţite, municipalitatea ar putea să perceapă o sumă simbolică - un leu", propune Bâldea.  Banii strânşi astfel, aproximativ 2.000 de lei, ar putea fi folosiţi pentru a achiziţiona o parte dintre rechizitele pentru grădiniţele clujene. "Suntem siguri că niciun clujean nu se va supăra pe dumneavoastră, iar copiii se vor bucura", spune Bâldea, care speră că primarul Emil Boc va fi primul care va plăti pentru o porţie.

"Credem că ar trebui să vă mai potoliţi elanul populist de care daţi dovadă în mod constant şi să vă apucaţi de proiectele oraşului pe care le-aţi lăsăt neterminate", mai spune Bâldea.

Amintim, directorul restaurantului Memo 10, Gelu Vişan, a anunţat ieri că echipa pe care o conduce va participa duminică la mai multe secţiuni ale Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, ce are loc în weekend în parcarea complexului comercial Polus din Floreşti. Varza a-la-Cluj pe care o pregăteşte echipa de la Memo 10 va avea peste 400 de kilograme. Pentru gătirea verzei a la Cluj vor fi pregătite 400 kg varză, 50 kg de pulpă, 30 kg de fleică, 30 kg de roşii şi de smântână, dar şi cimbru, paprika, mărar, piper şi sare. Vezi mai jos declaraţia lui Vişan:

Comenteaza