Vechiul proiect al închiderii rampei de deșeuri din Cluj este bun de aruncat la gunoi VIDEO

Vechiul proiect al închiderii rampei de deșeuri din Cluj este bun de aruncat la gunoi VIDEO
Vechiul proiect al închiderii rampei de deșeuri din Cluj este bun de aruncat la gunoi, deşi în 2009 s-au plătit bani europeni şi din bugetul public pentru realizarea acestuia. Acum, din cauză că dimensiunile rampei s-au modificat, e nevoie de un proiect nou. În plus, specialiştii au descoerit că nici vechile măsurători nu mai sunt bune aşa că noul proiect îi va costa pe clujeni încă 340.000 de euro.

Construcţia unui centru integrat de deşeuri la Cluj, care să deservească întregul județ, este o cerinţă a Uniunii Europeane. Aşa că, de bună credinţă, românii s-au apucat de făcut mai întâi, proiectul de închidere al rampei, încă din 2009. Numai că, de lucru efectiv nu s-a apucat nimeni, aşa că, între timp, nici proiectul nu mai e de actualitate.

Că vrem, că nu vrem, noul centru va trebui finalizat până cel târziu în 2015, altfel, Uniunea Europeană va aplica amenzi grele României.

Consilierii judeţeni vor decide vineri dacă sunt de acod cu alocarea sumei de 340 de mii de euro din bugetul public pentru refacerea acestui proiect.

Centrul integrat de deşeuri va fi realizat cu finanţare europeană şi cofinanţare din bani publici.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza