Verde pentru amenajare de piste de biciclete pe străzile Observatorului și Calea Turzii

Verde pentru amenajare de piste de biciclete pe străzile Observatorului și Calea Turzii

Primăria clujeană a autorizat proiectul de amenajare de piste de biciclete pe străzile Observatorului și Calea Turzii.

Autorizația a fost eliberată săptămâna trecută. Valoarea totală a investiției este de 7.317.173,03 lei. Durata de implementare este de 18 luni. Banii vin din PNRR.

Pista de biciclete, in lungime de 3,6 km, urmează să fie amenajate pe Calea Turzii și strada Observatorului. Proiectul va favoriza mijloacele de transport alternativ, fără a afecta circulația. Trama stradală va fi reconfigurată. Pistele de biciclete vor fi adiacente părții carosabile.

Municipiul Cluj-Napoca și-a dezvoltat treptat rețeaua de piste pentru biciclete cumulând aproximativ 35 km (excluzând pistele pentru agrement din parcuri), susținut de un sistem de bike-sharing cu 50 de stații (din care 7 in zona metropolitană) și de parcări pentru biciclete, fie rastele amplasate în apropierea obiectivelor de interes sau chiar parcări rezidențiale, arată municipalitatea.

Potrivit municipalității, dezideratul pentru 2027 este ca fiecare cartier major să dețină o legătură velo directă cu centrul orașului (mai ales Mănăștur, Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Grigorescu).

Comenteaza