News alert Verde pentru blocurile patronului CFR Cluj din Sopor / Investitorii lărgesc strada și fac drum de legătură cu centura metropolitană

Verde pentru blocurile patronului CFR Cluj din Sopor / Investitorii lărgesc strada și fac drum de legătură cu centura metropolitană

Un proiect imobiliar gândit pe 2,7 hectare și situat pe strada Soporului, aproape de Baza sportivă Gheorgheni, a primit autorizație de construire de la Primăria Cluj-Napoca.

 

Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizația de construire pentru proiectul: ''CONSTRUIRE IMOBILE CU FUNCȚIUNI MIXTE, REGIM DE ÎNĂLȚIME: IMOBIL I - 3S+P+6+Er, 2S+P+6+Er, 2S+P+9, IMOBIL II - 2S+P+6+Er; AMENAJĂRI EXTERIOARE, SISTEMATIZARE VERTICALĂ, REALIZARE PUNCT TRAFO ȘI ECHIPAMENTE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, conform PUZ aprobat cu HCL nr. 248 din 12.05.2020. Categoria de importantă: C, județul CLUJ, CLUJ-NAPOCA, Str Soporului, nr. 21''. Investiție de bază: 39.307.327 lei.

Proiectul a fost elaborat de elaborat de FORMATEKTURA SRL, cu sediul în județul Sălaj. Durata de execuție a lucrărilor este de 60 luni, calculată de la dată începerii efective a acestora.

Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local în mai 2020. Ansamblul se întinde pe 2,7 hectare și este situat pe strada Soporului, aproape de Baza sportivă Gheorgheni. Beneficiari sunt Varga Ioan Alexandru (patronul clubului de fotbal CFR Cluj - n.red.) și SDC Imobiliare, deținută de omul de afaceri Ștefan Berciu, care a cumpărat partea din proiect a celor de la I&C Transilvania Construcții, investitorii inițiali alături de Varga.

În zonă se propune dezvoltarea unui ansamblu cu funcțiune mixtă ce cuprinde atât locuințe colective cu parter comercial, cât și servicii de interes public – creșă, spații verzi cu acces public nelimitat. Noul ansamblu imobiliar va avea circa 400 de apartamente și 700 de locuri de parcare, în proporție de cel puțîn 75% în subteran.

''În vederea modernizării circulației în zona Șopor, se propune transferul în domeniul public cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4.884 mp, necesare lărgirii străzii Soporului la ampriză de 30 metri, dar și realizării unei străzi noi adiacente pârâului Becaș'', se arată în referatul de aprobare. În zonă există deja rețele de apă și canalizare, respectiv rețea electrică și telefonică.

Conform proiectului, investitorul va trebui să realizeze și să predea Primăriei Cluj-Napoca clădirea viitoarei creșe. De asemenea, va trebui să realizeze și legătura, respectiv brațul 5, la sensul giratoriu de la intersecția străzii Alexandru Vaida Voevod cu strada Unirii, în corelare cu etapa II a proiectului Centurii Metropolitane, aceasta având regimul de drum de legătură.

Comenteaza