VERDE pentru centura de ocolire a Dejului. Tișe: „Am vorbit și la Turda / Câmpia Turzii”

VERDE pentru centura de ocolire a Dejului. Tișe: „Am vorbit și la Turda / Câmpia Turzii”
| Foto: arhiva

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat cu municipiul Dej, în vederea implementării proiectului „Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN1C) și strada Bistriței din municipiul Dej”.

Consiliul Județean Cluj a identificat, ca posibilă sursă de finanțare nerambursabilă a acestui proiect de infrastructură, Programul Operațional Regional 2021-2027. Conform Acordului de parteneriat, Consiliul Județean va pregăti proiectul și îl va depune pentru finanțare prin aplicația MYSMIS, gestionată de Ministerul Fondurilor Europene.

În acest timp, Primaria municipiului Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice, respectiv va pune la dispoziție terenul necesar demarării investiției.

„Ne-am asumat împreună cu primăria Dej să susținem acest proiect. Este important pentru comunitatea de acolo. Vreau să vă spun că, în această dimineață, am avut o întâlnire și cu Turda și Câmpia Turzii, pentru a crea acea centură de a ocoli cele două orașe”, a spus liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Centura ocolitoare a municipiului Dej, în lungime de 1,690 km, a fost desemnată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

Investiția va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Dej și la eliminarea ambuteiajelor care se produc periodic la traversarea podului peste râul Someș.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza