Veste bună pentru pensionari. Mai multe șanse să circule gratis prin Cluj

Veste bună pentru pensionari. Mai multe șanse să circule gratis prin Cluj
Consiliul Local va lua în discuție, în octombrie, o propunere care vine în sprijinul vârstnicilor.

Consiliul Local va dezbate în octombrie o propunere de indexare a plafonului de la care pensionarii cu domiciliul în Cluj-Napoca vor primi abonamente gratuite pe mijloacelele de transport în comun. Deocamdată, vârstnicii de peste 70 de ani beneficiază de abonamente gratuite pe toate liniile, cei de sub 70 de ani, cu pensii sub 1.300 de lei, de asemenea pe toate liniile, iar cei cu pensii între 1.300 și 1.500, pe o linie.

"Vom indexa plafonul. Actualele plafoane au fost stabilite în Consiliul Local în urmă cu 4-5 ani. Noile propuneri sunt în dezbatere publică și vor intra în ședința de Consiliu Local din octombrie", a arătat primarul Emil Boc.

Cum se modifică: pensionarii peste 70 de ani vor avea în continuare gratuite pe toate liniile, la fel ca vârstnicii cu pensii sub 1.700 de lei. Cei cu pensii între 1.700 și 1.900 vor primi gratis abonamente pe o singură linie.

"Nu se mărește bugetul alocat de Primărie, doar se actualizează plafonul în funcție de indexarea calculată de colegii de la Compania de Transport Public. Este o decizie morală față de cei care au construit acest oraș", a mai spus Boc.

Gratuitățile nu sunt oferite de către CTP, ci de către Primărie, care subvenționează Compania de Transport. Practic, municipalitatea decontează abonamentele gratuite eliberate.

 

Comenteaza