Veste bună pentru Turda! Primarul a semnat contractul pentru realizarea centurii de sud a orașului

Veste bună pentru Turda! Primarul a semnat contractul pentru realizarea centurii de sud a orașului
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian

Centura de sud a municipiului Turda va avea o lungime de aproximativ 5,7 km și va costa peste 20 de milioane de euro.

Primarul Turdei, Cristian Matei, a precizat că acest proiect de infrastructură va aduce beneficii în ceea ce privește traficul și mobilitatea, dar are un rol important și în dezvoltarea regiunii.

Vești bune! Astăzi (marți - n.red.) am semnat acordul de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea centurii de sud a municipiului Turda. În urma a aproximativ 3 ani de muncă susținută, ne-am concentrat eforturile pentru a fluidiza traficul și a crea centuri de ocolire a orașului.

Centura de sud a municipiului va avea o lungime de aproximativ 5,7 km și va începe de la limita estică a UAT Turda, continuând până la Nodul Turda de pe Autostrada A3. În plus, acest tronson de drum va continua pe raza UAT Câmpia Turzii până în nodul Câmpia Turzii de pe Autostrada A3.

Investiția pentru acest proiect de dezvoltare a fost estimată la 103.775.965,72 lei (inclusiv TVA) conform primului studiu de fezabilitate (votat în 27 ianuarie 2022 în Consiliul Local), depășind astfel suma de 20 milioane de euro.

Prin acest parteneriat, reușim să atragem acești bani necesari pentru dezvoltarea proiectului în Turda, prin intermediul Programului Transport 2021-2027, derulat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, conform calendarului asumat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Așadar, acest proiect de infrastructură reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea noastră, aducând cu sine nu doar beneficii în ceea ce privește traficul și mobilitatea, ci și o dezvoltare semnificativă a regiunii noastre.

Pe această cale, mulțumim reprezentanților Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru sprijinul constant și pentru încrederea acordată echipei Primăriei Municipiului Turda în realizarea acestui proiect!”, a transmis Cristian Matei.

Comenteaza