Veste bună pentru zeci de gospodării! O nouă localitate din Cluj va avea canalizare

Veste bună pentru zeci de gospodării! O nouă localitate din Cluj va avea canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelei de canalizare în localitatea clujeană Panticeu.

Reședința comunei Panticeu nu dispune în prezent de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere. Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Panticeu a inițiat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime totală cumulată de peste 10 km.

Datorită configurației terenului, rețea va funcționa în sistem gravitațional. De asemenea, va fi construită și o stație de epurare pentru tratarea apelor uzate, evacuate de la consumatori. 

Deși, inițial, proiectul prevedea doar introducerea conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare, ulterior acesta a fost completat și cu o stație de epurare, astfel încât întregul sistem să fie unul integrat și autonom”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Prin realizarea acestei investiții se urmărește creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor satului Panticeu.

Comenteaza