Veste importantă pentru clujeni! 10 noi localități vor avea rețele publice de apă

Veste importantă pentru clujeni! 10 noi localități vor avea rețele publice de apă
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au semnat contractul ce prevede „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în comunele Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare”.

„E o veste bună pe care o dăm locuitorilor din 10 sate clujene, legată de faptul că în curând vom avea apă potabilă de cea mai bună calitate. La fel de îmbucurător e și faptul că pentru a realiza acest lucru vom folosi cca. 34,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, lucrările de execuție vor debuta în perioada imediat următoare și se vor derula pe parcursul a maxim 18 luni. Acestea vizează extinderea rețelei în nu mai puțin de 10 localități: Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.

Vor fi amenajate, astfel, noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de circa 38 de km. De asemenea, vor fi reabilitate vechi aducțiuni, respectiv rețele de distribuție a apei, în lungime de 31,3 km. Totodată, vor fi reabilitate și două stații de pompare ape uzate din localitatea Gilău.

Investiția de 34.493.386 de lei fără TVA este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comenteaza