Video Vești bune pentru Florești: Proiectul Centrului Cultural a ajuns pe „masa” CNI

Vești bune pentru Florești: Proiectul Centrului Cultural a ajuns pe „masa” CNI

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu a depus, vineri, la CNI, proiectul pentru construcția Centrului Cultural Multifuncțional care va fi edificat în cea mai mare comună din țară.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Edilul din Florești a anunțat pe rețelele de socializare depunerea proiectului la Compania Națională de Investiții (CNI) din București, care va aduce comunei numeroase evenimente culturale sau sportive.

Floreștiul are nevoie de investiții realizate în puncte esențiale pentru orice comunitate modernă! Unul dintre punctele importante, în acest sens, este cultura în sensul ei larg. Prin Centrul Cultural în Florești vom avea zone în care să avem parte de spectacole culturale și sportive de calitate, cu tematici variate. Mă bucur că Floreștiul are susținerea transparentă a Guvernului Liberal prin ministerele sale și celelalte autorități de resort. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect”, a scris Pivariu pe pagina sa de Facebook.

Primăria din Florești anunța, încă din 2017, că vrea să tranforme poligonul militar de 8,8 ha preluat de la Ministerul Apărării (MApN) într-un centru cultural, sportiv și de agrement.

Imobilul se utilizează în scopul înființării unor spații de recreere, locuri de joacă și spații pentru activități sportive în termen de cinci ani de la preluarea sa de către Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Florești, respectiv de la data procesului verbal de predare primire, 22 noiembrie 2016.

Pe imobilul respectiv, care nicăieri nu figurează înscrisă ca fiind zonă verde, se desfășoară ample lucrări de realizare a scopului stabilit prin hotărârea de guvern nr. 734/ 2016. Investițiile în imobil sunt împărțite în trei sectoare, dinspre strada Tăuțiului: Parc de joacă – Casa de Cultură – Parc sportiv și de agrement.

Parcul de joacă – finanțare de la bugetul local, proiect tehnic realizat, este în curs de desfășurare procedura publică de achiziție privind execuția, care se va finaliza în cursul acestei luni. 

Casa de Cultură – finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI) și de la bugetul local. Studiul de fezabilitate a fost acceptat de CNI în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția. Aceeași procedură va avea loc și la Comisia tehnică din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Casa de Cultură Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime demisol parțial, parțial și două etaje. Vor fi două corpuri de clădire, dintre care una Sală Polivalentă/ Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp, din care aria construită va fi de 2.858 mp, iar din restul suprafeței (6.000 mp) vor fi spații verzi.

Parc sportiv și de agrement (41.732 mp) – finanțare de la bugetul local. S-a emis autorizația de construire nr. 441/27.07.2018, în baza certificatului de urbanism nr. 310/ 23.04.2018 privind lucrări de construire amenajare Parc Agrement / Sport Florești (pistă role, terenuri sport, zonă de fitness, pistă biciclete, contrucții/ pavilioane, alei promenade, teren paintball, adventure park, bazine apa decor, parc- gazon, flori, alei, trotuare, pistă de biciclete urbană).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza