Viceprimar Cluj: "Lucrările la podul Oaşului-Răsăritului ar putea fi gata mai repede''

Viceprimar Cluj: "Lucrările la podul Oaşului-Răsăritului ar putea fi gata mai repede''

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunţat că s-ar putea ca lucrările la podul Oaşului-Răsăritului să fie gata mai repede. El a precizat că până acum lucrările au fost efectuate în proporţie de 50%.

“Prinde contur. Am fost şi acolo pe teren. Lucrurile sunt vizibile. Există şansa să fie terminat mai repede faţă de anul 2023 cât este termenul contractual. Cei care au câştigat licitaţia se mişcă bine, deja sunt montate arcele, dar mai sunt încă lucrări de efectuat. Lucrările efectuate sunt undeva la 50%. Depindem foarte mult de situaţia meteorologică. Dacă sunt mai multe zile cu ploi va fi foarte complicat. Din punct de vedere contractual mai au încă cel puţin 9 luni”, a declarat Tarcea, la un post de radio local. 

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m și va fi alcătuită din partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

Detalii privind infrastuctura edilitară:
- rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
- va fi instalat sistemul de iluminat public arhitectural

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA.

Comenteaza