Viceprimarul Clujului neagă poprirea de 8 milioane de euro pe conturile primăriei

Viceprimarul Clujului neagă poprirea de 8 milioane de euro pe conturile primăriei
| Foto: ZIUA de CLUJ

Viceprimarul Dan Tarcea a negat informația cum că un executor judecătoresc a pus o poprire de 8 milioane de euro pe conturile Primăriei Cluj-Napoca, în urma unui proces imobiliar judecat la Tribunalul Argeș.

Presa centală a scris, zilele trecute, că "un executor judecătoresc a pus o poprire de 8 milioane de euro pe conturile Primăriei Cluj-Napoca din cauza unei datorii provenite dintr-un proces imobiliar de acum 16 ani.

Totul a început de la cartierul de locuințe de pe Dealul Lomb. Primarul Emil Boc îi asigura, în urmă cu 16 ani, pe tinerii din Cluj că va construi un cartier de locuințe în parteneriat cu firma Developer&Contractor. În urma acordului încheiat, Primăria trebuia să pună la dispoziția dezvoltatorului un teren de peste 200 hectare pentru a începe proiectul, iar compania era cea care urma să își asume financiar toată construcția. Însă edilul a tot amânat aducerea utilităților pe Dealul Lomb, iar dezvoltatorul imobiliar a solicitat plata resurselor investite în proiect și a deschis un proces.

Administrația locală a pierdut litigiul în 2022, iar Tribunalul Argeș a emis o sentință prin care Primăria Cluj Napoca trebuia să plătească aproximativ 8 milioane de euro cu titlu de daune, despăgubiri și cheltuieli avocațiale. Însă cum acest lucru nu s-a întâmplat, firma Clearline Development and Managemen a pus în executare sentința.

Pentru câteva luni, Primăria a reușit să suspende executarea silită, formulând o contestație pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca. Instituția a cerut restabilirea situației anterioare executării silite, în sensul obligării firmei la restituirea tuturor sumelor încasate până acum în procedura de executare silită. Clearline Development and Management a contestat decizia, iar dosarul a ajuns la tribunal. Judecătorii au amânat termenul până la toamnă, în baza unei hotărâri a instanței prin care magistrații pot să amâne pe termen nelimitat cauzele în spirit de protest pentru tăierea pensiilor.

Întrebat la ZIUA LIVE despre poprire, viceprimarul Dan Tarcea a spus: "Nu este adevărat. Nu avem poprire pe conturi îmi vine să râd la o așa informație. Există un porces pe rol, dar nu are sentință definitivă". 

Comenteaza