Viitorul Centru Integrat de Transplant din Cluj va costa 100 de milioane de euro

Viitorul Centru Integrat de Transplant din Cluj va costa 100 de milioane de euro
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj.

„Ne dorim ca în maxim 3 ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcționa Centrul Integrat de Transplant de pe str. Hașdeu. Speranța noastră este să atribuim cât mai repede, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieți. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a transmis liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea estimată a achiziției este de 466.802.813 lei, la care se adaugă T.V.A. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este data de 10 octombrie 2022, ora 15.00, candidații selectați urmând să fie invitați să depună ofertele tehnico-financiare. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

În cadrul unicului Centru Integrat de Transplant din țară și din sud-estul Europei vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, acesta urmând a fi un Centru al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu.

Centrul Integrat de Transplant va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc.

De asemenea, Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Comenteaza