Foto Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local

Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local
Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local
Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local
Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local
Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, întră în Consiliul Local

O suprafață de circa 2 hectare de teren din zona străzii Gheorghe Dima urmează să fie reamenajată, cu un spațiu verde extins, realizarea unui nou parc și desființarea garajelor din zonă. PUD-ul urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local de vineri, 3 noiembrie 2023.

Amplasamentul este situat în cartierul Zorilor, delimitat de Gheorghe Dima (spre est), Parcul Iuliu Prodan (nord-vest) și blocuri de locuințe colective (spre nord-est, spre sud-est și est). Terenul studiat cu suprafața de 14 494.24 mp se află în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. 

Se vor avea în vedere realizarea următoarelor obiective:

realizarea unei construcții pavilionare cu regim de înălțime parter 
realizarea unui teren multisport
reorganizarea terenului de joacă pentru copii pentru mai multe categorii de vârstă
asigurarea circulațiilor pietonale pe căi de circulație dimensionate conform normelor în vigoare, cu satisfacerea exigențelor persoanelor cu dizabilități
reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea unei zone peisagere, bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă. Se va analiza varianta privind o vegetație dezvolată, în ceeea ce privește dimensiunile arborilor.
modernizarea parcului pentru câini
dezafectarea garajelor existente, igienizarea și modernizarea platformelor garajelor dezafectate, în vederea ameliorării imaginii urbane;
sistem de irigații la spațiile verzi amenajate, în funcție de specificul vegetației
modernizarea instalației de iluminat public din zonă, cu corpuri de iluminat eficiente energetic
sistematizarea amplasamentului
realizarea unui sistem integrat de colectare a apelor pluviale

Proiectul amenajării zonei Gheorghe Dima din cartierul Zorilor vizează și realizarea unui parking, cu regim de înălțime 2S+P+2E, cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de pergole. Capacitatea parkingului - 221 de locuri. Finanțarea investiției, în valoare de 28.263.370,48 lei (cu TVA), urma să se facă din fonduri bugetare, cu o durată de realizare de 24 de luni.

Anterior recepției, se vor realiza circulațiile auto: dublu sens pe pe aleea carosabilă adiacentă parkingului și circulație în sens unic de la parking între nr.23 cu ieșire în Gh.Dima după nr.23.

 

Comenteaza