Vin licitaţiile peste CTP. 21 de noi mijloace de transport + Decizia în cazul celei mai mari atribuiri din istoria companiei

Vin licitaţiile peste CTP. 21 de noi mijloace de transport + Decizia în cazul celei mai mari atribuiri din istoria companiei
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca se pregăteşte să primească oferte în cadrul a două licitaţii.

CTP are în derulare două licitaţii pentru mijloace de transport noi. Una dintre acestea este pentru achiziţia a 15 autobuze articulate; depunerea ofertelor ar urma să se facă în 28 iulie. O altă licitaţie se referă la tramvaie. CTP doreşte să cumpere şase garnituri noi, astfel încât măcar jumătate din efectivul de tramvaie să fie de generaţie nouă. Atribuirea, care a fost lansată mai devreme şi a fost blocată de contestaţii până acum, a fost programată pentru 26 iulie.

„S-a deblocat licitaţia. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins toate contestaţiile şi putem merge înainte", a spus Liviu Neag, directorul CTP. Compania mai deţine 40 de autobuze articulate noi, care circulă pe străzile Clujului de un an şi jumătate. Acestea au fost livrate de polonezii de la Solaris. De asemenea, are 10 autobuze nearticulate noi, cumpărate de la Iveco.

Săptămâna aceasta, municipalitatea clujeană a anunţat câştigătorul pentru licitaţia de autobuze electrice: 11 astfel de vehicule ar urma să iasă pe poarta fabricii Solaris cu destinaţia Cluj. Licitaţia prevedea în fapt cumpărarea a 30 de autobuze, dar următorul lot de 19 depinde de atragerea unor fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

CTP a mai dorit să cumpere 50 de autobuze scurte. În urma procedurii de licitaţie desfăşurată recent, câştigătoare a fost declarată societatea Mercedes-Benz România. Numai că au apărut mai multe contestaţii, iar, în acest caz, CNSC a anulat licitaţia.

Directorul CTP a declarat că atribuirea nu va fi reluată. „Am dat în judecată firmele care au contestat. Se va judeca repede, pentru că în asemenea situaţii se dau termene scurte", a afirmat Neag.

Una dintre societăţile care a contestat şi este parte în proces este chiar Solaris Bus & Coach, cu care Clujul are o colaborare strânsă. Primul termen în instanţă nu e totuşi atât de scurt: părţile trebuie să compară în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj în 22 septembrie.

Comenteaza