Foto Vor mai fi cozi imense la festivalul din Bonțida? Podul peste Someșul Mic este aproape GATA

Consiliul Județean se apropie de finalizarea lucrărilor de construire a podului peste râul Someșul Mic din Bonțida. Acesta va fi redat circulației în jurul datei de 15 iulie.

În acest fel, întregul tronson al drumului județean 161, care pornește din DN 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle.

„Construirea  podului din Bonțida s-a derulat în ritm alert, acesta urmând a fi finalizat într-un timp record, de doar trei luni. Podul va fi deschis circulației în jurul datei de 15 iulie, lucrările înregistrând deja un progres de cca. 80%”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.  

Conform reprezentanților forului administrativ județean, până în acest moment au fost deja montate grinzile podului și a fost turnată placa de suprabetonare. Ulterior, întreaga structură va fi acoperită cu un strat de asfalt.

Amintim faptul că drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C este parte componentă a Drumului Bistriței și are o lungime de aproape 17 km. Lucrările, în valoare de 32.303.622 lei, sunt finanțate din fonduri europene.

Comenteaza