Zaruri aruncate în disputa privind desfiinţarea RAADPP. Ce variantă propune executivul forului judeţean

Zaruri aruncate în disputa privind desfiinţarea RAADPP. Ce variantă propune executivul forului judeţean
În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj din 30 septembrie 2015, aleşii judeţeni sunt chemaţi să decidă, pentru a doua oară, în ultimele luni, ce se va întâmpla cu Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) al judeţului Cluj.

După ce Consiliul Concurenţei a precizat că RAADPP nu poate primi de la CJ Cluj dreptul de administare a domeniului public al judeţului fără licitaţie, preşedintele forului judeţean, Mihai Seplecan a venit cu un proiect de hotărâre, în care propune mai multe măsuri privind administrarea domeniului public şi privat al judeţului.

„Art. 1. (1) Se aprobă încetarea dreptului de administrare al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj asupra bunurilor imobile prevăzute în anexa nr. 29 la Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 143/2008, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.01.2016.
(2) Încetând cu data menţionată la alineatul 1, bunurile imobile menţionate trec în administrarea Consiliului Judeţean Cluj.
Art. 2. (1) Se aprobă desfiinţarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, persoană juridică, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, str. Alexandru Vaida Voevod nr. 53 - 55, judeţul Cluj, înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului Cluj sub nr. J12/1940/11.07.2003, cod fiscal RO15586707, începând cu data prevăzută la art. 1, ca urmare a imposibilităţii de realizare a obiectului de activitate.
(2) Bunurile mobile aflate în proprietatea regiei, trec în domeniul privat al Judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj.
(3) Judeţul Cluj preia toate drepturile (inclusiv cele de proprietate intelectuală) și obligațiile Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, substituindu-se acesteia, inclusiv în litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești, având calitate activă sau pasivă, după caz şi va continua derularea tuturor raporturilor juridice, indiferent de calitatea sa.
(4) Bunurile imobile, mobile, drepturile de proprietate intelectuală, etc. prevăzute la alineatele 2, şi 3 se transmit pe bază de protocol de predare - preluare încheiat anterior datei menţionate la art. 1 între Consiliul Judeţean Cluj şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, dar care va produce efecte începând cu acea dată.
Art. 3. (1) Se aprobă organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj prin înfiinţarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, în structura ce va fi aprobată prin hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj în termen de maxim 60 zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte.
(2) În acelaşi termen, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj se vor modifica corespunzător.
(3) Personalul angajat al regiei, care îşi manifestă acordul în condiţiile menţionate, în termen de 30 de zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte, va fi preluat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.
(4) Salarizarea personalului preluat se va realiza conform prevederilor legale aplicabile aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.
(5) Personalului angajat al regiei, care nu îşi manifestă acordul de a fi preluat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj în termen de 30 de zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte i se aplică prevederile legale prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare (...)", scrie în proiectul de hotărâre propus de conducerea executivă a CJ Cluj.

Reprezentanţii executivului CJ Cluj spun, în motivarea proiectului, că excepţiile în baza cărora regia a funcţionat până acum, respectiv un credit pentru drumurile judeţene şi proiecte europene aflate în derulare, cum ar fi cel privind drumul de la Ic Ponor, nu mai pot fi invocate după data de 31 decembrie 2015 şi în consecinţă, RAADPP trebuie reorganizată. Executivul CJ Cluj spune în acelaşi document că RAADPP nu este un serviciu public, ci o întreprindere care desfăşoară activităţi economice.

Rămâne de văzut dacă plenul forului judeţean va aproba această hotărâre, după ce în luna iulie a asemenea decizie a fost amânată, pentru a se analiza toate variantele de reorganizare a RAADPP. La acel moment, directorul RAADPP, Mircea Avram, dar şi o parte din cei peste 100 de angajaţi ai instituţiei, prezenţi la şedinţa forului judeţean, au reuşit să-i convingă pe consilieri să amâne desfiinţarea regiei.

 

 

Comenteaza