Foto Zeci de milioane de lei pentru dotarea anticoronavirus a două spitale din Cluj

Zeci de milioane de lei pentru dotarea anticoronavirus a două spitale din Cluj
| Foto: Facebook/CJ Cluj
Zeci de milioane de lei pentru dotarea anticoronavirus a două spitale din Cluj
Zeci de milioane de lei pentru dotarea anticoronavirus a două spitale din Cluj
Zeci de milioane de lei pentru dotarea anticoronavirus a două spitale din Cluj

Două noi spitale clujene au obținut, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Cluj, importante sume de bani din fonduri europene pentru achiziționarea aparatelor medicale și echipamentelor de protecție necesare în lupta cu Covid-19. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, acestea vizează creșterea capacității celor două unități medicale de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

„Acționăm continuu pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale clujene, pentru a face față cu succes acestei provocări sanitare. Iată că, și în acest caz, sprijinul nostru a fost bine-venit, două noi proiecte europene extrem de consistente fiind câștigate grație expertizei departamentului nostru de specialitate”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj. 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea CJ Cluj, a câștigat un proiect european de 18,5 milioane de lei. Deja semnat, contractul de finanțare prevede achiziționarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare și diagnosticare COVID-19 și a 5.249 de echipamente de protecție și consumabile.

Dintre acestea, o parte au intrat deja în dotarea spitalului, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența cumpărării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect.

Institutul Inimii Niculae Stăncioiu, instituție sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a câștigat, cu sprijinul CJ Cluj, un proiect european de 16,5 milioane de lei. Acesta vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare și diagnosticare coronavirus și a 383.971 de echipamente de protecție și consumabile. Și în cazul acestei instituții spitalicești o parte din dotări au ajuns deja la unitatea medicală, celelalte fiind în curs de achiziționare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza