Zeci de noi gospodării din Cluj vor avea apă potabilă! În ce stadiu sunt lucrările

Zeci de noi gospodării din Cluj vor avea apă potabilă! În ce stadiu sunt lucrările
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” S.A. continuă lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în satele Gârbău Dejului și, parțial, Rugășești, din comuna Cășeiu.

Până în acest moment au fost realizați cca. 7 km de rețele de aducțiune și distribuție a apei, dintr-un total de 12,3 km proiectați. De asemenea, au fost amenajate 120 de branșamente la consumatori.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, în același timp, proiectul prevede construirea a două noi stații de pompare, un rezervor de înmagazinare a apei de 100 de mc, respectiv o stație de clorinare.

În cele 10 luni scurse de la demararea efectivă a lucrărilor, antreprenorul s-a mobilizat foarte bine, astfel încât proiectul înregistrează un progres de peste 55%. Deși termenul de finalizare contractual este primul semestru din anul 2026, suntem încrezători că cetățenii vor beneficia de apă potabilă într-un timp mai scurt. În paralel, continuăm lucrările din fonduri europene pentru extinderea rețelei de apă în alte două sate din comuna Cășeiu, Sălătruc și Guga”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea investiției este de peste 6.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

Comenteaza