Zeci de noi gospodării din Cluj vor avea canalizare

Zeci de noi gospodării din Cluj vor avea canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar înființării rețelei de canalizare menajeră în localitățile Mănăstireni și Mănășturu Românesc din comuna Mănăstireni.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, proiectul de infrastructură edilitară este inițiat și gestionat de autoritatea locală, banii fiind asigurați din surse proprii și guvernamentale.

În momentul de față, în Mănăstireni există o rețea de apă potabilă gestionată de primărie, care însă nu acoperă necesarul tuturor locuitorilor. Tocmai de aceea am inițiat recent un proiect de extindere a rețelei publice județene către toate cele cinci comune din zona de munte, inclusiv din Mănăstireni, prin conectarea la rețeaua de distribuție din orașul Huedin”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Rețeaua de canalizare propusă este proiectată pe o lungime de 8.850 metri și prevede deservirea a 343 de gospodării din cele două localități vizate. Rețeaua va beneficia de nouă stații de pompare și o stație de epurare a apelor uzate, cu o capacitate de 200 mc/zi.

Prin realizarea acestei investiții se urmărește creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei Mănăstireni.

Comenteaza