Ziua Unirii Principatelor la Cluj: artificii, spectacol folcloric și intrare liberă la patinoar

Ziua Unirii Principatelor la Cluj: artificii, spectacol folcloric și intrare liberă la patinoar
Cu ocazia aniversării a 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Primăria Cluj-Napoca organizează o serie de manifestări speciale în data de 24 ianuarie.

Evenimentele vor începe de la ora 16:00 în Piaţa Unirii, cu un spectacol folcloric susţinut de Ioana Şteţco, Ionuţ Koblicska, Vlăduţa Lupău, Silviu Adrian Popa, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan", Amalia Chiper, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu și Ovidiu Purdea Someş. Spectacolul va fi acompaniat de Orchestra „Regal Transilvan".

Programul dedicat zilei de 24 ianuarie se va încheia cu un spectacol de artificii, programat să aibă loc la ora 20:00, tot în Piaţa Unirii.

De asemenea, pe tot parcursul acestei zile intrarea pe patinoarul amenajat în centrul municipiului va fi liberă.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unirea statelor Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

 

Comenteaza