“Adoptă un UNTOLD-ist” devine “Adoptă un medic în Cluj!” - Medicii din prima linie primesc un loc de cazare gratuit

“Adoptă un UNTOLD-ist” devine “Adoptă un medic în Cluj!” - Medicii din prima linie primesc un loc de cazare gratuit
| Foto: profimedia

Platforma “Adoptă un medic în Cluj” le găseşte uşor şi gratuit cadrelor medicale un loc unde pot să stea izolate, departe de familie. Aceasta a fost creată de Mihai Huţan, şi se numea iniţial “Adoptă un UNTOLD-ist”, dar vremurile s-au schimbat şi s-a gândit sa vină acum în ajutorul celor care au cea mai mare nevoie – medicii.

Zeci de proprietari din Cluj şi-au pus la dispoziţie locuinţele pentru medicii din prima linie. Medicii din prima linie fac eforturi uriaşe acum, iar ca să îşi protejeze familiile nu se mai duc acasă.

Mihai Huţan, iniţiator platformă: “Clujenii au răspuns destul de repede, în două zile aveam deja 20 de spaţii de cazare. Nu facem niciun fel de discriminare când vine vorba de linia întâi. Toţi clujenii care şi-au pus la dispoziţie spaţiile o fac gratuit şi benevol. Momentan avem acoperite toate cererile şi mai avem opt spaţii de cazare pentru medicii care vor vontinua să apeleze la noi. Avem şi o firmă de curăţenie care ne ajută şi o face pro bono. Ne ajută cu dezinfectarea apartamentelor înainte şi după perioada în care stau medicii.”

Medicii şi asistentele fac eforturi uriaşe în aceste zile.  Sunt nevoiţi să îşi văda copiii doar online şi stau departe de ei de frică să nu îi infecteze.  Este foarte greu, spun ei.

“A fost un ajutor foarte bun, aşa ceva mai rar. Cum este să fiţi departe de familie? Greu, greu, foarte greu. Stau la 40 de km de Cluj, la noi nu mai sunt autobuze, s-au sistat cursele şi altceva nu aveam ce să fac, doar să fiu ajutată. Sunt nişte oameni deosebiţi. Ce să vă spun, aşa ceva mai rar. Pentru noi au contat foarte mult.”, a declarat o infirmieră ATI.

Profund recunoscătoare este şi o asistentă din Cluj. Nu s-a aşteptat ca oamenii să o ajute atât de mult.

“Sunt oameni cărora nu putem decât să le mulţumim din suflet pentru ceea ce au făcut. De cât timp staţi separată de familie? De 10 zile. Eu lucrez în clinică, este greu, stresant, obositor. Greu, greu din multe puncte de vedere. Psihic mai ales. Am doi copii care au rămas în grija tatălui. V-aţi aşteptat să primiţi un astfel de ajutor? În nicun caz. Rar.”, a declarat o asistentă.

În doar două zile peste 20 de clujeni au pus la dispoziţie spaţii de cazare pentru medici, iar momentan toate ceririle sunt acoperite, transmite Mediafax.

Comenteaza