Adrian Ghenie, vânzări de 39,3 milioane de dolari. Deschide o nouă expoziție la Londra

Adrian Ghenie, vânzări de 39,3 milioane de dolari. Deschide o nouă expoziție la Londra

Adrian Ghenie, cel mai de succes pictor român al noii generații, născut în 1977 la Baia Mare, cu vânzări totale ale artei sale în valoare de 39,3 milioane de dolari, își deschide astăzi o nouă expoziție la Londra. Expoziția lui Ghenie este intitulată “The Fear of Now” și are loc la galeria Thaddaeus Ropac, iar lucrările pictorului vor putea fi admirate din 12 octombrie și până în 22 decembrie 2022.

Expoziția lui Adrian Ghenie, “The Fear of Now”, cuprinde 20 de noi picturi: o serie de viziuni distorsionate grotești de-ale lui Marilyn Monroe, despre partea mai puțin plăcută a faimei și o serie de imagini care redau figuri fragmentate, anxioase, destructurate din cauza tentațiilor generate de traiul în secolul 21.

Expoziția e completată de nouă schițe în cărbune. Lucrările lui Adrian Ghenie de la noua expoziție au prețuri între 400 000 și 1,5 milioane de euro în ceea ce priveste picturile și între 120 000 și 175 000 de euro pentru lucrările pe hârtie, scrie Artnet.com.

Chiar dacă prețurile par prohibitive pentru omul de rând, artistul nu-și face nicio grijă în privința vânzărilor operelor sale, deoarece există deja o listă de așteptare lungă pentru pasionații de artă, iar galeria Ropac prioritizeaza muzeele. ”Obiectivul nostru e acela de a ne asigura că o mare parte dintre operele lui Ghenie vor merge către contexte instituționalizate și vor fi scoase în afara pericolului speculei”, spune dealerul de artă pentru Artnet News.

MAI MULTE AICI!

Comenteaza