Gala KundenBroker 2011 – mai mult decât un motiv pentru a sărbători!

Gala KundenBroker 2011 – mai mult decât un motiv pentru a sărbători!
Compania KundenBroker de Asigurare SRL a sărbătorit cel de-al cincelea jubileu în zilele de 19 şi 20 februarie.

Anul 2010 a fost cel mai de succes an din istoria KundenBroker: cu 28,2 milioane RON prime intermediate, reprezentând o creştere de 46% comparativ cu anul anterior, s-au împlinit aşteptările conducerii companiei.

Pentru a sărbători rezultatele deosebite obţinute, compania KundenBroker a organizat o Gală, alături de cei mai buni 200 de manageri, în inima României, la Sibiu, în incinta Hotelului Hilton. Domnul Bernhard Neumaier, Director General al firmei Kunden Broker, printr-un discurs motivant, a dat startul acestui eveniment unic, la care au participat invitați de onoare, precum fostul ministru al muncii, domnul Mihai Şeitan, domnul Vasile Dâncu, Preşedintele IRES (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) şi domnul Theodor Alexandrescu, Director General Alico Asigurări SA.

Evenimentul a început cu un moment special, prezentarea filmului „5 ani KundenBroker”. Acest film a fost realizat în urma unor interviuri cu managerii de top ai companiei şi folosind înregistări referitoare la activitatea sa. Personalităţi din diferite regiuni ale ţării care au avut în ultimii ani un succes remarcabil în cadrul companiei Kunden Broker au fost intervievaţi şi au reprezentat principala sursă de documentare, exprimându-şi părerea referitor la companie şi la afacere.

A fost interesant de observat faptul că, indiferent de vârstă, de experienţă sau nu în acest domeniu, că indiferent de regiunea ţării unde activează, fiecare manager se poate baza pe conducerea companiei şi pe strategia acesteia. Succesul şi atenţia îndreptate spre piaţa de asigurări au devenit pentru Kunden Broker, în ultima perioadă, atât de mari, încât compania a reuşit să îl invite la Gală pe fostul Ministru al Muncii, domnul Mihai Şeitan, pentru a susţine o prezentare referitoare la situaţia sistemului de pensii de stat din România.

Şi în acest caz s-a putut observa foarte clar concentrarea companiei KundenBroker exact pe segmentul potrivit. Cauzele ineficienţei sistemului de pensii de stat sunt numeroase: triplarea pensionărilor anticipate, creşterea masivă a abuzului în sistemul de pensii, creşterea speranţei de viaţă precum şi scăderea natalităţii - factori care conduc la înrăutăţirea relaţiei dintre contribuabil şi persoana ce primeşte contribuţia, migraţia populaţiei în străinătate şi aşa mai departe.

Tocmai din acest motiv este atât de important ca un broker de asigurări să poată oferi o consiliere calificată privind soluţiile alternative care există până la atingerea vârstei pensionării, cum ar fi Asigurarea de viaţă cu Componentă de Economisire pentru Pensie. Acest produs a constituit de altfel motorul activitităţii companiei KundenBroker, cu un procent de peste 95% (26,97 milioane RON prime intermediate) din portofoliul de clienţi.

Domnul Vasile Dâncu, preşedintele cunoscutului Institut de Studii de Piaţă IRES din Cluj-Napoca a realizat la cererea companiei Kunden Broker un studiu de piaţă, care are la bază trei puncte cheie: 1. Gradul de cunoaştere al companiei KundenBroker pe piaţă, 2. Cum este văzut pe piaţă un broker în asigurări şi ce se aşteaptă de la acesta, 3. Cum evaluează clientul performanţele oferite de către un broker în asigurări.

Domnul Vasile Dâncu a prezentat, în cadrul Galei KundenBroker, rezultatele studiului realizat în perioada 11-14 februarie. Se poate constata din acest studiu de piaţă, faptul că 9% din populaţia României a auzit de KundenBroker, în mod special de la cunoscuţi şi prieteni. Acest lucru arată munca asiduă pe care au dus-o consultanţii Kunden Broker în ultimii ani, deoarece un grad de cunoaştere atât de mare, realizat fără implicarea mass-mediei prin reclame la televizor sau la radio, este un lucru într-adevăr neobişnuit. Referitor la întrebarea legată de consultanţă s-a ajuns la concluzia că pentru ¾ dintre clienţi este foarte important ca un consultant să fie informat şi competent.

Şi exact această preocupare va deveni centrul strategiei KundenBroker în acest an: dezvoltarea permanentă a calităţii afacerii prin şcolarizări şi training-uri, ce vor fi reglementate începând din anul 2011 de către IMA (Institutul de Management în Asigurări). S-a putut observa foarte clar din rezultatele studiului de piaţă că pregătirea permanentă nu este doar reglementată prin lege începând cu 2011, ci este şi cerută de către clienţi, respectiv de către potenţialii clienţi.

În acest scop, încă din decembrie 2010, a fost acreditată de către IMA compania KundenConference Education & Management, printre primele companii de instruire, care pe viitor va oferi şcolarizare, conform legii, pentru consultanţii companiei KundenBroker. Prin aceste măsuri se va întări pe viitor şi mai mult poziţia noastră de broker în asigurări.

Faptul că mai există un potenţial foarte mare de dezvoltare pe piaţa din România a fost subliniat şi de către domnul Theodor Alexandrescu, Director General Alico Asigurare SA în prezentarea sa. Există multe posibilităţi de dezvoltare ce pot fi folosite şi chiar şi alte medii, precum internetul, comunicarea pe internet şi reţelele sociale ce pot ajuta la adaptarea la condiţiile de piaţă. De asemenea, domnul Alexandrescu a înmânat companiei KundenBroker “Diploma de Excelenţă pentru performanţă în creşterea producţiei 2009 – 2010”, ceea ce reprezintă încă o distincţie de valoare şi foarte importantă în istoria celor cinci ani de succes ai companiei.

În cele din urmă, după servirea cinei festive a Galei, au fost celebraţi cei mai de succes manageri ai ultimului an şi s-au sărbătorit rezultatele acestora. S-a putut observa foarte clar că această Gală a reprezentat pentru toată lumea, mai presus de orice, un start motivant, de succes şi plin de noi provocări în anul 2011! În urma prezentărilor realizate de către invitaţii de onoare, toţi managerii KundenBroker care au fost invitaţi au conştientizat că strategia aleasă de către conducere pentru anul 2011, ce pune pe primul loc profesionalizarea intermedierii asigurărilor, va garanta pe termen lung ascensiunea KundenBroker.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza