"Albă ca Zăpada" și "Spiridușul Voinic", pe scena Teatrului Puck

"Albă ca Zăpada" și "Spiridușul Voinic", pe scena Teatrului Puck
| Foto: Teatrul Puck

Teatrul de Păpuși Puck îi invită pe cei mici, în acest weekend, să-i vadă pe Albă ca Zăpada, pe cei șapte pitici și pe Spiridușul voinic.

Astfel, sâmbătă, 8 iunie de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici"/„ Hófehérke és a hét törpe", după Frații Grimm, în dramatizarea și regia Ibolyei Varga. Este o poveste clasică despre puterea inocenței de a învinge forțele malefice, iar premiera a avut loc în urmă cu aproximativ o lună.

Piticii sunt forțe protectoare, niște personaje magice. În contrast cu ei se află un alt personaj magic, oglinda, care este de partea reginei și reprezintă un alter ego al ei, o conștiință lucidă. Singurul personaj care trece prin schimbări dramatice este chiar regina, care simte treptat cum pierde din putere în lupta ei împotriva Albei ca Zăpada.

Distribuția este alcătuită din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Balog Ferencz și Tóthpál Tamás. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de șase ani. Muzica din spectacol este semnată de Venczel Péter, scenografia de Cristian Rusu, pictura de Elena Ilaș iar sculptura de Florin Marin.

Duminică, 9 iunie, tot de la ora 11.00, este programat spectacolul „Spiridușul voinic", adaptarea originală după o idee de Mihnea Moisescu. Premiera a avut loc în urmă cu aproape două luni, marcând și debutul în regie al Andreei Bolovan, actor-păpușar la Teatrul „Puck". Totodată, ea semnează și scenariul producției.

E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică. Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația. Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Comenteaza