Primarul unei comune din Transilvania găsit spânzurat înainte de a-și depune candidatura pentru un nou mandat

Primarul unei comune din Transilvania găsit spânzurat înainte de a-și depune candidatura pentru un nou mandat

Primarul din comuna Vințu de Jos, județul Alba, a fost găsit decedat în locuința sa.

Tragedia care a șocant comunitatea din Vințu de Jos s-a petrecut în cursul zilei de 16 aprilie 2024.

Primarul comunei Vinţu de Jos, Petre Ion Barbu, a fost găsit mort într-o anexă a locuinţei sale. Acesta a fost găsit spânzurat.

Reprezentanţii Poliţiei Alba anunţă că au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările decesului.

”La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, a transmis IPJ Alba.

Primarul urma să mai candideze pentru încă un mandat din partea PNL Alba. Acesta de aproape o lună le spunea colegilor de partid că ar avea o problemă medicală, la un picior, și că se trata la o clinică din Sibiu. Însă de câteva zile nu le mai răspundea la telefon colegilor din partid, scrie Alba24.ro.

Petru Ioan Barbu, a fost trimis în judecată în 16 octombrie 2023, alături de un administrator de firmă, pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Ancheta a vizat un studiu de fezabilitate care a fost întocmit fictiv și care a costat 427.805 lei. Studiul de fezabilitate privea extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Vințu de Jos, potrivit sursei citate.

Comenteaza