Foto Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival

Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival
| Foto: Sports Festival
Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival
Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival
Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival
Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival
Aleargă pentru Cluj: Crosul Supereroilor la Sports Festival / Aproape 30.000 de mii de oameni în a treia zi de festival

Aproape 30.000 de oameni s-au bucurat, sâmbătă, de universul sportului, în cea de-a treia zi a Sports Festival.

Startul s-a dat la inițiere, unde aproape 16.000 de copii, tineri și părinți au făcut circuit printre cele 26 de zone cu sporturi. Bucuria cea mai mare a copiilor a fost însă spectacolul oferit de Gașca Zurli la scena festivalului, unde s-au strâns 10.000 de oameni.

Ziua s-a încheiat cu fast: aproape 3.000 de copii și tineri sportivi de la 36 de cluburi sportive, alături de campioni de la Comitetul Olimpic Sportiv Român, au defilat echipați, cu steaguri, la Parada Cluburilor Sportive, din Parcul Central până la scena Sports Festival.

CROSUL SUPEREROILOR

Crosul Supereroilor deschide cea de-a patra zi a Sports Festival. Peste 1.000 de persoane s-au înscris la competiție pentru a alerga pentru Cluj și a susține noua cauză caritabilă: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, dar și de sportivi renumiți și zeci de vedete care se vor alinia la linia de start pentru a o face mai cunoscută, precum: Horia Tecău, Ana Bogdan, Simone Tempestini, Dani Oțil, Ioana State, Pandeli Ana, Elisa Călin, Andrei Șelaru, Claudia Cîrjan, Andrei Niculaie, Smaranda Maticiuc, Sebastian Dobrincu, Marian Olteanu, Anca Dinicu, Matei Dima, Anghelescu Dimitrie, Benny Adegbuyi, Preda Cristian.

Startul se va da la ora 09.00, de pe Cluj Arena, iar participanții vor alerga pe un traseu de 5 km: Cluj Arena – Splaiul Independenţei – Str. George Coșbuc – Parcul Central „Simion Bărnuțiu” - Pod Napoca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – str. Sigismund Toduță – str. Gavril Muzicescu – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Pod Napoca – str. Splaiul Independenței – Cluj Arena. Crosul Supereroilor are trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin. Câștigătorii vor fi premiați la scena Sports Festival.

Nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați include strângeri de fonduri pentru cele două etape de renovare a Clinicii Stanca. Prima, care a început în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității și are un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze.

SURVIVOR CHALLENGE (12.00-19.00)

La ora 12.00 reîncep competițiile pe traseul ”Survivor Challenge X ProTV”. Cei cu spirit de aventură își vor putea testa rezistența, forța și alte abilități sportive pe un traseu care îmbină perfect adrenalina și suspansul celebrei competiții Survivor. Traseul este amenajat pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca și îmbină mai multe obstacole precum: Berlin Wall, Down & Under, In & Out, Army Crawl, Zig-Zag, Olympic Rings, Balance Beam sau Doka Beam. Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea la fața locului, cu o oră înainte de start. Invitații speciali ai zilei sunt Alex Delea, câștigătorul Survivor România 2022, și Andrei Krișan, vicecampionul Survivor 2023. Ei vor testa traseul la ora 14.00, respctiv 14.30. După momentul cu Alex, fostul tenismen Horia Tecău și pilotul de raliu Simone Tempestini se vor întrece și ei pe traseu. Mai multe detalii despre competiție și regulile de participare, pe site-ul sportsfestival.com.

INIȚIERE (10.00-19.00)

La ora 10.00 reîncep activitățile de inițiere (program 10.00-19.00). Copiii și adulții sunt așteptați în zona platoului Cluj Arena și în Parcul Central din Cluj-Napoca să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei.

SPORTS TALKS (11.00-19.00)

De la ora 11.00 încep poveștile Sports Talks. Publicul este așteptat în parcul Radisson, să cunoască sportivi renumiți și profesioniști din sport. Vineri, 2 iunie, la Sports Talks sunt așteptați:

11.00 – Miruna Moroșanu, elevă la Spark International Hybrid High School;

11.45 – Paul Chetreanu, psihoterapeut și scriitor, fost jucător și antrenor de baschet;

12.30 – Tudor Giurgiu, regizor de film și președinte TIFF;

16.00 – Andrei Angelescu, coordonator al departamentului Insights al FRF și al programului de voluntariat UEFA Under21;

16.45 – Larisa Iordache și Simona Amânar, antrenor de gimnastică și fostă gimnastă / director al Academiei Olimpice Române;

17.30 – Simone Tempestini, pilot de raliu.

COMPETIȚII: VOLLEY, RUGBY ȘI FOTBAL

Duminică, 4 iunie, continuă competiția națională de amatori Beach Volley Super Open la care participa 24 de echipe la categoria amatori masculin și 16 echipe la categoria amatori feminin. Concursul se desfășoară pe cele două terenuri de volei pe nisip amenajate în Parcul Babeș. Tot sâmbătă continuă competiția de fotbal Under 14 la care participă peste 300 de copii de la cluburi sportive din țară. Premierea echipelor câștigătoare la fotbal va avea loc pe scena Sports Festival, la ora 16.00.

ACROBATIC SHOW ȘI CLASE SPORTIVE LA SCENĂ (13.00-19.30)

Începând cu ora 13.00, se deschid și activitățile la scena multifuncțională Sports Festival, aflată pe platoul dintre BT Arena și Cluj Arena, în inima festivalului.

PROGRAM CLASE LA SCENĂ - DUMINICĂ, 4 IUNIE:

13.00-14.00 – Rughby U-BT DEMO

14.00-15.00 – Mobility Drills cu Anca Gherga (World Class)

15.00-16.00 – Zumba cu Mona Gheorghiu (World Class)

16.30-18.30 – BT TIKS Party

18.30-19.30 – zumba

ACROBAȚII, INVITAȚI SPECIALI ȘI CONCERT LA SCENA SPORTS FESTIVAL

La ora 19.30, la scenă, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor face warm-up pentru un show senzațional cu acrobații marca Sports Festival. Pe scenă va urca Ana Maria Mărgean, finalistă a emisiunii America’s Got Talent - All World Superstars, cu păpușa cățelului Waldo cu care a cucerit America. După ea, vor urma  acrobații, demonstrații de contorsionism, zumba și street dance. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scenă și vor închide ultima seară a Sports Festival 2023.

Comenteaza