Video Alin Tișe, despre „bătălia” de la șefia PNL: „Am discutat cu ambele tabere. Mai sunt și alții în afară de cei vizibili.” Ce spune despre candidatura sa

Alin Tișe, despre „bătălia” de la șefia PNL: „Am discutat cu ambele tabere. Mai sunt și alții în afară de cei vizibili.” Ce spune despre candidatura sa

Președintele Consiliului Județean Cluj nu s-a hotărât deocamdată la ce funcție va candida la congresul PNL din toamnă.

Tișe, un aprig contestatar al actualului președinte al liberalilor, Ludovic Orban, a fost întrebat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) dacă, și cum se va implica în competiția internă din PNL.

„Mi-am exprimat punctul de vedere despre modul în care este condus partidul în momentul în care majoritatea stăteau cu capul la cutie. Eu am spus că partidul trebuie să intre într-un program de reformă, de a aduce oameni credibili care au făcut ceva în viața lor, în plan administrativ și politic.

Am spus-o și în urmă cu o lună, o să-mi exprim un punct de vedere public la momentul oportun. De asemenea, o să-mi spun punctul de vedere legat de candidatura mea la o anumită funcție. Am stat deoparte în ultima vreme, pentru că acum există un cor de critici care nu exista înainte, și nu vreau să fac parte din el”, a afirmat, la ZIUA LIVE, liderul forului administrativ județean.

Șeful județului Cluj a mai spus că speră să reușească să convingă cât mai mulți oameni să proiecteze viitorul partidului așa cum îl vede el. Tișe a confirmat că a avut discuții cu mai mulți oameni din PNL, chiar și cu Orban. Până la ora actuală, doar premierul Florin Cîțu și actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și-au anunțat candidaturile, în mod oficial, pentru a conduce destinele liberalilor în următorii ani.

„În mod surprinzător, m-au căutat oamenii dintr-o tabără, din cealaltă, dar și din alta decât cele două. Aparent, sunt două tabere mai vizibile (cea a premierului Cîțu și cea a liderului PNL, Ludovic Orban, - n.red.), dar cu siguranță există oameni în partid care doresc altceva. Este normal să existe mai multe tendințe și orientări”, a precizat liderul CJ Cluj.

Referitor la o candidatură a sa chiar la președinția PNL, Tișe a spus că este un tip realist, dar nu se consideră inferior niciunuia dintre candidații anunțați deja. „Ca să conduci un partid trebuie mai mult, trebuie susținători, să dorească să te voteze și să creadă în ideile tale. În orice formulă voi candida, nu voi abandona aceste idei, și îmi voi spune punctul de vedere indiferent cine va conduce partidul”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, Alin Tișe a spus că nu s-a încercat dezbinarea organizației PNL Cluj, în contextul „bătăliei” pentru șefia liberalilor, dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Comenteaza