Video Alin Tișe i-a dat replica fostului ministru Vlad Voiculescu: „A fost un incompetent feroce”

Alin Tișe i-a dat replica fostului ministru Vlad Voiculescu: „A fost un incompetent feroce”

Motivul a fost legat de afirmațiile făcute, la Cluj, zilele trecute, de către fostul ministru al Sănătății referitoare la neincluderea în PNRR a Spitalului Pediatric Monobloc.

„Nu l-am auzit pe domnul Boc acum. Vă amintiți poate fiind din Cluj, cât de vocal era domnul Boc atunci când am schimbat managerul de la Spitalul Județean de aici, de câte ori m-a atacat, vă amintiți asta. Nu știu dacă vi-l amintiți pe domnul Boc ieșind și spunând că Spitalul Monobloc, adică prioritatea 0, a fost scos de pe lista de investiții din PNRR de către domnul Rafila“, a spus Voiculescu.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a comentat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) declarațiile făcute de fostul ministru al Sănătății.

Domnul Voiculescu a fost pentru mine o dezamăgire, deși este tânăr. Aș vrea să explic de ce Spitalul Pediatric nu a fost inclus în PNRR. Au fost mai multe motive. Primul este că el costă 300-400 de milioane de euro, iar toată sume era de aproximativ 1 miliard de euro. Era clar că nu se putea finanța în integralitate.

Al doilea motiv este că județul Cluj a primit deja pe PNRR bani mai mult decât poate alte 8 județe la un loc. Vorbim de metrou și de centura metropolitană. Cu toatea acestea, am primit bani pentru centrul de neurochirugie. În momentul în care ne-am dat seama că acest spital nu poate fi finanțat pe această axă, am stabilit că el va intra pe Progamul Operațional Sectorial de Sănătate.

Aș spune că a fost pe moment o repliere, dar trebuie să fim raționali. Nu există doar județul Cluj în România. Nu vreau să-i răspund domnului Voiculescu, care a fost un incompetent feroce, de la modul în care a privit sănătatea, până la modul în care a reușit să distrugă tot ce a putut. Probabil a ajuns prea repede într-o funcție și a amețit.

Ideea este că pentru noi este important să se facă ceva pentru sănătate. Dacă vom fi prinși cu Spitalul de Copii în Programul Operațional de Sănătate pot spune că am o satisfacție și că voi lăsa ceva în urma mea. Este o ambiție de a mea, după care vorba aceea: ne putem pensiona”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza